Így készül a tökéletes rántott sajt

Most megtudhatod, hogyan lehet a panír belsejében tartani a sajtot, azaz elkészíteni a tökéletes rántott sajtot házilag.

Nyereményjáték

Nyerj családi belépőt a Skanzenbe: 3 darabot sorsolunk ki!

Nyerj képes enciklopédiát, és ismerjétek meg együtt a világ titkait!

Nyerj közel 15 000 forint értékű, Natics prémium kozmetikumokat!

összesen 3 db játék

Ez is érdekelhet

Veszélyes tejföllel kezelni a napégést! Így hűtsd a leégett bőrt a szakértők szerint

Nem kell többé macerázni a gluténmentes étrenddel - Bármilyen diétát követsz, innen tudsz rendelni (x)

V-nyakú ruhához tilos felvenni: mutatjuk, melyik dekoltázshoz milyen nyaklánc illik

Újabb előrelépés a rákgyógyításban – Még inkább személyre szabott lehet a kezelés (x)

A legyegyszerűbb frizurák, ha nyári esküvőre vagy hivatalos - Ékszerekkel mutatjuk

beauty and style

Tündéri virágdísz a koszorúslányok csuklójára - Te is könnyedén elkészítheted! »

Így viseld a gyönyörű sárgát, hogy ne keltsen bazári hatást! Inspiráló nyári szettek »

Közel 60 éve menő ez a rövid frizura, és még most sem unjuk! »

retikül.hu

Top lájkolt cikkek

bmi kalkulátor

nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A rántott sajtot elrontani szinte lehetetlen, nem véletlen, hogy sokan még az étteremben is az egyszerű, ám nagyszerű fogás mellett döntenek. Persze, nem kell vendéglőbe menned ahhoz, hogy rántott sajtot ehess.

Sajátítsd el a kitűnő receptet, és már meg is van a fő attrakció ebédre!

Rántott sajt

Hozzávalók:

  • 50 dkg trappista sajt
  • 30 dkg zsemlemorzsa
  • 20 dkg liszt
  • 5 tojás
  • 1 teáskanál ételízesítő
  • kevés tej

Elkészítés ideje:

20 perc előkészület + 60 perc hűtés + öt-tíz perc sütés.

Elkészítés menete:

A trappista sajtot óvatosan, egy vékony kés segítségével szeleteld fel nagyjából 3-4 mm-es csíkokra. A tejet öntsd egy tálba, és forgasd bele a sajtszeleteket, ez garantálja, hogy nem fog a panírból kifolyni a sajt.

A tojást verd fel, és keverd bele az ételízesítőt. A szokásos módon kezdj el panírozni, vagyis először a lisztbe, azután a tojásba, végül a zsemlemorzsába forgasd bele a sajtot. Ismételd meg még egyszer a műveletsort, a kettős panír szintén azért kell, hogy ne folyjon ki a sajt.

Helyezd egy tálba vagy zacskóba az elkészült szeleteket, és tedd be a mélyhűtőbe egy órára. Amikor letelt az idő, hevítsd fel az olajat, és 5-10 perc alatt süsd aranybarnára a sajtokat.

Blog.hu ajánló