Rakott zöldség tejszínnel és sajttal
Ez a könnyű vacsora nem csak a vegetáriánusok ebédlőasztalára kerülhet. Ha húsevő vagy, akkor sem fog csalódást okozni.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha a téli, zsíros ételek kicsit megfeküdték a gyomrodat, akkor egy időre szüneteltesd őket, és készíts egy adag könnyű rakott zöldséget.

Ebben a receptben az a jó, hogy bármilyen alapanyaggal gazdagíthatod, a végeredménynek csak a képzeleted szabhat határt. A következő tejszínes, sajtos változat isteni, próbáld ki te is!

Rakott zöldség

Hozzávalók:

  • 30 dkg brokkoli
  • 20 dkg sárgarépa
  • 20 dkg karfiol
  • 20 dkg kelbimbó
  • 20 dkg edami sajt
  • 3 dl tejszín
  • 3 dkg vaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 kávéskanál ételízesítő

A brokkolit, a sárgarépát, a karfiolt és a kelbimbót tisztítsd meg, ha szükség van rá, akkor vágd kisebb darabokra. Forralj vizet egy lábasban, sózd meg alaposan, majd amikor gyöngyözni kezd, szórd bele a zöldségeket. Amikor mindegyik puha, vedd ki és hagyd őket lecsepegni.

A tejszínt az ételízesítővel és a felaprított fokhagymával keverd össze. A zöldségek felét egy kivajazott tepsibe szórd bele, és öntsd nyakon a tejszínes mártás felével. Fedd be a megmaradt zöldségekkel, locsold rá a teljes tejszínes szószt - ha kevesled, még adhatsz hozzá -, végül szórd meg a lereszelt sajttal. Előmelegített sütőben pirítsd meg.

Ezt is szeretjük