Rakott zöldség tejszínnel és sajttal
Ez a könnyű vacsora nem csak a vegetáriánusok ebédlőasztalára kerülhet. Ha húsevő vagy, akkor sem fog csalódást okozni.

Ez is érdekelhet

Családi üdülőparadicsom, ahol a kicsik és a nagyok is jól érzik magukat (x)

Hogyan hasznosul pontosan a kalcium? Ez a vitamin elengedhetetlen hozzá (x)

Sztárokkal teli luxushajó indul Szegeden: igazi álomvilágba csöppenhetsz (x)

Ez a mézes csoki újrafogalmazza a csokoládét: édesség helyett próbáld ki ezt! (x)

Megújul a városligeti Gyermeknap: új helyszínek és programok várnak (x)

Így töltsd fel a nyári energiakészleteket! (x)

Hamarosan újra DM gyermeknap a Vasúttörténeti Parkban: Ezt a bulit nem érdemes kihagyni! (x)

beauty and style

Kiütések és irritáció borotválkozás után? Megmondjuk, mit csinálsz rosszul »

8 étel, amitől makulátlanul tiszta bőröd lesz: fogyaszd őket rendszeresen »

Gyönyörű nő lett a Vágy és vezeklés egykori sztárja: Saoirse Ronan igazi ír szépség »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha a téli, zsíros ételek kicsit megfeküdték a gyomrodat, akkor egy időre szüneteltesd őket, és készíts egy adag könnyű rakott zöldséget.

Ebben a receptben az a jó, hogy bármilyen alapanyaggal gazdagíthatod, a végeredménynek csak a képzeleted szabhat határt. A következő tejszínes, sajtos változat isteni, próbáld ki te is!

Rakott zöldség

Hozzávalók:

  • 30 dkg brokkoli
  • 20 dkg sárgarépa
  • 20 dkg karfiol
  • 20 dkg kelbimbó
  • 20 dkg edami sajt
  • 3 dl tejszín
  • 3 dkg vaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 kávéskanál ételízesítő

A brokkolit, a sárgarépát, a karfiolt és a kelbimbót tisztítsd meg, ha szükség van rá, akkor vágd kisebb darabokra. Forralj vizet egy lábasban, sózd meg alaposan, majd amikor gyöngyözni kezd, szórd bele a zöldségeket. Amikor mindegyik puha, vedd ki és hagyd őket lecsepegni.

A tejszínt az ételízesítővel és a felaprított fokhagymával keverd össze. A zöldségek felét egy kivajazott tepsibe szórd bele, és öntsd nyakon a tejszínes mártás felével. Fedd be a megmaradt zöldségekkel, locsold rá a teljes tejszínes szószt - ha kevesled, még adhatsz hozzá -, végül szórd meg a lereszelt sajttal. Előmelegített sütőben pirítsd meg.

Ezt is szeretjük