Rakott hagymás krumpli római tálban
Régi fogás új köntösben
A római tál remek alkalmatosság, szinte minen elkészíthető benne, csak áztasd be előtte.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A rakott krumplit számos formában el lehet készíteni, a klasszikus változatban tojás és kolbász jár mellé némi tejföl társaságában.

Ha azonban unod az eredeti verziót, készíts belőle különlegesebbet, például csirkehúsosat.

Rakott hagymás krumpli római tálban

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kg krumpli
  • 6 csirkecomb
  • 5 fej vöröshagyma
  • bazsalikom, oregánó
  • bors

A krumplit pucold meg, majd a már beáztatott római tál alját rakd ki vele. A felkarikázott hagymát helyezd rá, majd sózd, borsozd ízlésed szerint. Addig folytasd a rétegezést, míg el nem fogynak.

Végül a csirkecombokat kend be alaposan a fűszerkeverékkel, és helyezd a rétegek tetejére. Tedd rá tálra a tetejét, és süsd puhára a rakott hagymás krumplit. Majd, ha megpuhult, vedd le a tetőt, így a hús is megpirul.

Ezt is szeretjük