Zöldséges egyben sült csirke
A római tálban készült csirke puha és omlós lesz, és még a körettel sem kell bajlódnod, hiszen az is a hússal együtt készül el.
A római tál nagyon praktikus edény, hiszen a húst és a köretet is egyben megsütheted, ráadásul olaj sem kell az étel elkészítéséhez.
A római tálat használat előtt áztasd be pár órára vízbe, a cserépből kiszálló gőz fogja megpárolni az ételt. Nem szabad előmelegíteni a sütőt, mert a hirtelen hő hatására a cserépedény megrepedhet.
Zöldséges csirke
Hozzávalók:
- 1 csirke
- fél kg krumpli
- 15 dkg gomba
- 1 fej vöröshagyma
- 2 sárgarépa
- 2 fehérrépa
- 1 gerezd fokhagyma
- vaj
- só
- bors
- olaj
A krumplit hámozd meg, majd karikázd föl, de ha jól megmosod, akkor héjastul is az ételbe teheted. A csirkét mosd meg, kívül-belül kend meg vajjal, majd tedd a római tálba. Halmozd mellé a krumplit és a többi feldarabolt zöldséget.
A tálat fedd le, és magas hőfokon, de hideg sütőbe tolva az ételt, párold 40 percig, majd vedd le a fedőt, és még hagyd pirulni 20-30 percig.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
OLVASD EL EZT IS!
- barack
- húsételek
Pikáns barackos kacsasült
- bor
- alkohol
Tokajiban pácolt marhapecsenye
- marhahús
- húsételek