Pikáns barackos kacsasült
Ha különleges vasárnapi ebédre vágysz, nem pedig a szokásos rántotthúsra, akkor készítsd el a barackos kacsasültet!
Ha nem szereted a száraz húsokat, akkor a kacsa tökéletes választás. A legjobb, ha nem szeded le a zsírját, és abban sütöd meg, így lesz omlós és szaftos.
A kacsa ízét remekül kiegészítik az édes gyümölcsök, és nem baj, ha nem frissből, hanem befőttből készíted mellé a köretet.
Barackos kacsasült
Hozzávalók:
- 2 kacsacomb
- 5 dkg vaj
- 4 őszibarack
- 1 citrom
- só
- törött bors
- szerecsendió
A kacsát mosd meg, szedd ki belőle a tollakat, ha vannak a bőrében, majd szárogasd meg, majd sózd. Kevés olajon süsd elő mindkét oldalát öt-öt percig, a zsíros részt előbb beírdalva. Tedd tűzálló tálba, és told a sütőbe körülbelül 30 percre.
Az őszibarackbefőttet vágd cikkekre. A vajat olvaszd meg, törj bele borsot, szerecsendiót, facsard bele a citrom levét. A barackvikkeket pirsítsd mege gy kicsit, majd szedd tányérra, és tálald a kacsával.
OLVASD EL EZT IS!

- bor
- alkohol
Tokajiban pácolt marhapecsenye

- gomba
- hús
Töltött húsbatyuk

- gomba
- sertéshús