Szűzpecsenye gombás raguval

Könnyű, mégis különleges fogás a gombás szűzpecsenye, melyet azok is el tudnak készíteni, akik nem fakanállal a kezükben születtek.

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A szűzpecsenye nagyon finom hús, bár sokan ódzkodnak a malachústól. A porhanyós finomság remekül kombinálható különböző ízekkel, az alkoholos páctól kezdve a gombáig.

Mivel nem szükséges nagy konyhai gyakorlat ahhoz, hogy szűzpecsenyéből főzz, ha nem sürögsz-forogsz sokat a konyhában, válaszd ezt a húst.

Szűzpecsenyecsíkok gombával

Hozzávalók:

  • 25 dkg gomba
  • 2 szűzpecsenye
  • 2 vöröshagyma
  • 2 dl vörösbor
  • 1 evőkanál vörösborecet
  • petrezselyem
  • olaj
  • bors

A húst vágd kis darabokra, de szeletelheted is. Az egyik hagymát aprítsd fel nagyon kicsire, majd keverd össze a borral, az ecettel, olajjal, borssal és némi sóval, majd tedd a páclébe a húscsíkokat, és hagyd állni egy órán át.

A másik hagymát aprítsd fel, a gombát - ami lehet csiperke vagy erdeigomba-keverék is - szintén vágd apró darabokra. Ha a hagymát megfonnyasztottad egy kevés olajon, dobd rá a megsózott gombát, és hagyd párolódni fedő alatt. Először sok vizet ereszt, de, ha leveszed a fedőt, hamar elfő, és a végén a gomba szépen megpirul.

Egy serpenyőben süsd ki a húst, majd még forrón tálald mellé a pirított gombát.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük