4 isteni vörösboros, bográcsos pörkölt
Sokan szeretik a vörösbor pikáns ízét, akkor is, ha éppen az ételbe kerül. Ha pedig keveredik a szabad tűz füstös ízével, akkor a legjobb.
A bográcsozást nem lehet megunni, hiszen a jó idő és a baráti összejövetel tökéletes hétvégi programmá teszi. Azonban mindig lehet egy picit újítani.
Ha nem tudod, hogy mivel dobd fel a pörkölteket, vegyél egy üveg vörösbort, és tedd pikánssá a húsokat.
Vörösboros vaddisznópörkölt
Hozzávalók:
- 1 kg vaddisznó
- 3-4 fej vöröshagyma
- 2-3 paradicsom
- 2-3 paprika
- 2 sárgarépa
- pirospaprika
- majoránna
- száraz vörösbor
- kevés liszt
- só
- olaj
A felaprított hagymát olajon párold meg, majd szórd rá a feldarabolt zöldségeket, és fedő alatt párold tovább. Mikor eltűnt a leve, add hozzá a kockákra vágott húst. Sózd, hintsd meg fűszerpaprikával, és ismét várd meg, amíg elfő a leve.
Ha ez megtörtént, öntsd fel annyi vízzel, hogy ellepje, és lassú tűzön, rázogatva főzd tovább. Ha a hús már majdnem puha, kevés liszttel, vörösborral és a majoránnával készíts habarást, és sűrítsd be a pörköltet. Rottyants rajta egyet, és tálalhatod.
Vörösboros marhapörkölt
Hozzávalók:
- 3 kg marhalábszár
- 1 kg vöröshagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- 3 zöldpaprika
- 4 paradicsom
- 5 dl száraz vörösbor
- 3 babérlevél
- pirospaprika
- csípős paprikakrém
- só
- olaj
A hagymát pirítsd üvegesre az olajon, majd dobd rá a kockára vágott húst. Hagyd rotyogni. Ha nem ereszt elég levet, önts hozzá kevés vizet. Add hozzá a pirospaprikát, és keverd át a forrásban lévő alapot. Add hozzá a felvágott paprikát és paradicsomot, és főzd puhára. Amikor forrásban van, add hozzá a felaprított fokhagymát, a babérlevelet, a borsot. Innentől még körülbelül 1 órára van szüksége. Mikor már majdnem kész, öntsd hozzá a bort.
Vörösboros pulykapörkölt
Hozzávalók:
- 2 kg pulykacomb
- 3 paprika
- 3 paradicsom
- 2 sárgarépa
- 2 fehérrépa
- fél kg gomba
- 4 dl vörösbor
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 nagy hagyma
- 1-2 babérlevél
- kakukkfű
- pirospaprika
- só
- bors
- olaj
A hagymát dinszteld meg kevés olajon. Vedd le a bográcsot a tűzről, és, ha kihűlt, szórd rá a pirospaprikát. A kockára vágott húst tedd bele, és pirítsd fehérre. Ha ez megvan, öntsd fel vízzel és a három deci borral, úgy, hogy éppen ellepje. Add hozzá a paradicsomot, a répákat és a paprikát. Fűszerezd borssal, kakukkfűvel, apróra vágott fokhagymával és a babérlevéllel. Körülbelül 2 órát hagyd főni, majd sózd meg. Ezt csak akkor szabad, amikor már elég puha a hús, különben megkeményedik. Add hozzá a felszeletelt gombát, és az elfőtt levét pótold a maradék borral és kellő mennyiségű vízzel. Főzd addig, amíg pörköltes szaftja marad.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Vörösboros csukapörkölt
Hozzávalók:
- 1,5 kg csuka
- 3 fej hagyma
- 1 liter vörösbor
- 3 gerezd fokhagyma
- édes és csípős pirospaprika
- olaj
Az apróra vágott hagymát olajon dinszteld meg. Öntsd fel egy deci borral, és főzd tovább. Szórd meg egy evőkanál édes paprikával. A feldarabolt halat tedd bele a bográcsba, és lefedve párold 40-50 percig. Néha rázogasd meg. Az elfőtt levet pótold. Amikor már majdnem kész, hintsd meg a csípős paprikával, és még hagyd rotyogni pár percig.
OLVASD EL EZT IS!
- pörkölt
- magyaros
4 isteni pörkölt receptje
- paprika
- krumpli
4 kiadós paprikás krumpli receptje
- répa
- marha