Hagyományos libanyakleves
A szárnyasokból készült levesek egyik legfinomabbika a gazdag libanyakleves.
Az ízletes és forró leves bármikor jólesik, a közelgő ősz során pedig a szervezeted is igényli majd a zöldségekben gazdag, tápláló fogást.
Gazdagíthatod májjal, szívvel, zellerzölddel, vagy, ha kissé pikánsra szeretnéd, egy kis reszelt gyömbérrel is.
Libanyakleves
Hozzávalók:
- 70 dkg libanyak
- 3-4 sárgarépa
- 2 fehérrépa
- 1 közepes fej karalábé
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1 kis fej zeller
- 1 kis csokor friss petrezselyem
- 1 kiskanálnyi egész bors
- 1 kiskanálnyi sáfrányos szeklice
- só
Elkészítés ideje:
70 perc
Elkészítés menete:
A húst tisztítsd meg, tedd egy lábosba, öntsd fel vízzel, és gyújts alá közepes lánggal. Amíg elkezd fortyogni, van időd megpucolni és feldarabolni a zöldségeket: a hagymát elég félbevágnod, a répákat karikákra, a karalábét és a zellert pedig nagyjából egységes méretű részekre érdemes szeletelned.
Ha kész vagy ezekkel, és a hús leve is felforrt, akkor egy szűrőkanállal szedd le róla a habot, tedd bele a borsot, a szeklicét, a zellert, a fehérrépát és a hagymát, majd kis lángon főzd így együtt őket.
Körülbelül 20 perc múlva add hozzá a sárgarépát is, majd újabb tíz perc múlva a petrezselymet. Amikor a répa is megpuhult, kész a leves.
Különleges levesbetétek
Dobd fel a finom húslevest a hagyományostól eltérő levesbetéttel, hogy még finomabb legyen!
OLVASD EL EZT IS!

- marha
- sárgarépa
A hagyományos alföldi gulyásleves receptje

- krumpli
- leves
Tárkonyos krumplileves recept

- paprika
- leves