Hagyományos libanyakleves
Sok-sok zöldséggel
A szárnyasokból készült levesek egyik legfinomabbika a gazdag libanyakleves.

Ez is érdekelhet

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra! (x)

Szakértelem és újító szemlélet az Ilcsinél (x)

„Egy gyerek voltam” – vallott Szilágyi Áron (x)

Dobd fel a hétköznapi menüt, készíts citrusos-csípős tengeri sügért! (x)

beauty and style

Ráncok és sötét karikák ellen is jó a szójatej: így használd a fürdőszobában »

A 34 éves Lady Gaga fiatalabbnak néz ki, ha nincs kifestve: 8 ismert nő, aki bátran hanyagolhatja a sminket »

Kate Hudson szexi kis dekoltázsai: a 41 éves színésznő érti a módját, hogyan legyen ízlésesen dögös »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az ízletes és forró leves bármikor jólesik, a közelgő ősz során pedig a szervezeted is igényli majd a zöldségekben gazdag, tápláló fogást.

Gazdagíthatod májjal, szívvel, zellerzölddel, vagy, ha kissé pikánsra szeretnéd, egy kis reszelt gyömbérrel is.

Libanyakleves

Hozzávalók:

  • 70 dkg libanyak
  • 3-4 sárgarépa
  • 2 fehérrépa
  • 1 közepes fej karalábé
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1 kis fej zeller
  • 1 kis csokor friss petrezselyem
  • 1 kiskanálnyi egész bors
  • 1 kiskanálnyi sáfrányos szeklice

Elkészítés ideje:

70 perc

Elkészítés menete:

A húst tisztítsd meg, tedd egy lábosba, öntsd fel vízzel, és gyújts alá közepes lánggal. Amíg elkezd fortyogni, van időd megpucolni és feldarabolni a zöldségeket: a hagymát elég félbevágnod, a répákat karikákra, a karalábét és a zellert pedig nagyjából egységes méretű részekre érdemes szeletelned.

Ha kész vagy ezekkel, és a hús leve is felforrt, akkor egy szűrőkanállal szedd le róla a habot, tedd bele a borsot, a szeklicét, a zellert, a fehérrépát és a hagymát, majd kis lángon főzd így együtt őket.

Körülbelül 20 perc múlva add hozzá a sárgarépát is, majd újabb tíz perc múlva a petrezselymet. Amikor a répa is megpuhult, kész a leves.

Különleges levesbetétek

Dobd fel a finom húslevest a hagyományostól eltérő levesbetéttel, hogy még finomabb legyen!

Ezt is szeretjük