Ropogós csirkecombfilé

Bazsalikomos fűszerezéssel

Egy gyors pác, néhány finom csirkecomb, és hamarosan kész a tökéletes vacsora, akár hétköznap estére.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A csirkehús azért jó, mert semleges íze mindeféle fűszerezést elbír, legyen szó magyaros vagy éppen mediterrán ízekről.

Az alábbi recept Olaszországból származik, ahol mindkét ízesítő nagyon fontos. A recept egyszerű, de finom.

Ropogós csirkecombfilé

Hozzávalók:

  • 2 csirkemellfilé
  • 6 evőkanál olívaolaj
  • 3 evőkanál citromlé
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál bazsalikomlevél
  • só, bors

Elkészítés ideje:

30 perc plusz a pácolás.

Elkészítés menete:

A csirkemelleket mosd meg, de nem kell őket lebőrözni, csak sózd be mindegyiket. A fokhagymát passzírozd át vagy vágd nagyon apró darabokra, a bazsalikomlevelet is aprtísd fel. Keverd össze a citromlevet, a fokhagymát, a borsot, az olajat és a bazsalikomot.

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Pácold be a húst, és hagyd állni legalább egy órát, a savas citromnak köszönhetően hamar átveszi az ízeket. Ezután, 180 fokra előmelegített sütőben süsd meg, 10 percet alufólia alatt, 10 pedig pedig szabadon.

Képeken a legfinomabb fűszeres húsok

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük