Ropogós csirkecombfilé
Egy gyors pác, néhány finom csirkecomb, és hamarosan kész a tökéletes vacsora, akár hétköznap estére.
A csirkehús azért jó, mert semleges íze mindeféle fűszerezést elbír, legyen szó magyaros vagy éppen mediterrán ízekről.
Az alábbi recept Olaszországból származik, ahol mindkét ízesítő nagyon fontos. A recept egyszerű, de finom.
Ropogós csirkecombfilé
Hozzávalók:
- 2 csirkemellfilé
- 6 evőkanál olívaolaj
- 3 evőkanál citromlé
- 1 gerezd fokhagyma
- 3 evőkanál bazsalikomlevél
- só, bors
Elkészítés ideje:
30 perc plusz a pácolás.
Elkészítés menete:
A csirkemelleket mosd meg, de nem kell őket lebőrözni, csak sózd be mindegyiket. A fokhagymát passzírozd át vagy vágd nagyon apró darabokra, a bazsalikomlevelet is aprtísd fel. Keverd össze a citromlevet, a fokhagymát, a borsot, az olajat és a bazsalikomot.
Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Pácold be a húst, és hagyd állni legalább egy órát, a savas citromnak köszönhetően hamar átveszi az ízeket. Ezután, 180 fokra előmelegített sütőben süsd meg, 10 percet alufólia alatt, 10 pedig pedig szabadon.
OLVASD EL EZT IS!
- csirke
- húsételek
Mustáros csirkeszárny: fűszeres és ropogós
- hagyma
- húsételek
Fél órás sült hús fokhagymával és bazsalikommal
- csirke
- lasagne