Ropogós csirkecombfilé
Egy gyors pác, néhány finom csirkecomb, és hamarosan kész a tökéletes vacsora, akár hétköznap estére.
A csirkehús azért jó, mert semleges íze mindeféle fűszerezést elbír, legyen szó magyaros vagy éppen mediterrán ízekről.
Az alábbi recept Olaszországból származik, ahol mindkét ízesítő nagyon fontos. A recept egyszerű, de finom.
Ropogós csirkecombfilé
Hozzávalók:
- 2 csirkemellfilé
- 6 evőkanál olívaolaj
- 3 evőkanál citromlé
- 1 gerezd fokhagyma
- 3 evőkanál bazsalikomlevél
- só, bors
Elkészítés ideje:
30 perc plusz a pácolás.
Elkészítés menete:
A csirkemelleket mosd meg, de nem kell őket lebőrözni, csak sózd be mindegyiket. A fokhagymát passzírozd át vagy vágd nagyon apró darabokra, a bazsalikomlevelet is aprtísd fel. Keverd össze a citromlevet, a fokhagymát, a borsot, az olajat és a bazsalikomot.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció
Pácold be a húst, és hagyd állni legalább egy órát, a savas citromnak köszönhetően hamar átveszi az ízeket. Ezután, 180 fokra előmelegített sütőben süsd meg, 10 percet alufólia alatt, 10 pedig pedig szabadon.
OLVASD EL EZT IS!
- csirke
- húsételek
Mustáros csirkeszárny: fűszeres és ropogós
- hagyma
- húsételek
Fél órás sült hús fokhagymával és bazsalikommal
- csirke
- lasagne