Mustáros csirkeszárny: fűszeres és ropogós
A csirkeszárny finom és olcsó, csak tudni kell jól elkészíteni. Mustáros pácunktól ropogós lesz, és mindenki repetát kér majd belőle.
A szárny nem a csirke legnemesebb része, de időről időre érdemes foglalkozni vele. Nem nagy ebédekkor, hanem ha csipegetni akartok.
A csirkeszárnyon kevés a hús, de ez ne vegye el a kedvedet, mert annál ropogósabban lehet elkészíteni.
Mustáros csirkeszárny
Hozzávalók:
- 8 csirkeszárny
- 5 dkg vaj
- 4 evőkanál mustár
- 2 evőkanál citromlé
- 1 evőkanál olaj
- 1 evőkanál barna cukor
- 1 teáskanál pirospaprika
- só
- bors
Elkészítés ideje:
40 perc.
Elkészítés menete:
A csirkeszárnyakat tisztítsd meg, és enyhén sózd be őket. A vajat olvaszd meg, majd a mustárral, a citromlével, az olajjal, a barna cukorral és a pirospaprikával keverd össze, és addig melegítsd, amíg a cukor el nem olvad.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
A szárnyakat kend meg a masszával, majd tedd olajozott tepsibe, és 25 perc alatt süsd ropogósra közepes lángon.
OLVASD EL EZT IS!
- uborka
- gomba
Az eredeti Stroganoff-bélszín receptje
- hagyma
- húsételek
Fél órás sült hús fokhagymával és bazsalikommal
- fokhagyma
- hagyma