Fél órás sült hús fokhagymával és bazsalikommal
Egyszerű hozzávalók, nagyszerű ízek: omlós marhasült mediterrán fűszerekkel kiegészítve.

Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

7 nyári ruhadarab, amit még nem kell elraknod: kora ősszel is szükséged lesz rájuk »

Házi gyorssegély a kimerült bőrnek és hajnak – Így tüntesd el a nátha nyomait »

New Yorkban is ez lesz a sikk: őszi fazonok magyar tervezőtől »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Egyszerű és nagyon finom fogásról van szó, melyhez nem kell sok alapanyag, az a néhány viszont fantasztikus ízt eredményez.

Készítheted véresen, akkor csak egy-két percig kell sütni a húst, de ha jól átsütve szereted, akkor süsd 4-5 percig.

Sült hús fokhagymával

Hozzávalók:

  • 50 dkg sovány marhahús
  • 3 nagy hagyma
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg vaj
  • bazsalikom levelek

Elkészítés ideje:

20-25 perc.

Elkészítés menete:

A húst vágd körülbelül fél cm széles, félujjnyi hosszú csíkokra. A hagymákat tisztítsd meg, a vöröshagymát szeleteld fel,a fokhagyma gerezdeket felezd el. Egy serpenyőben melegíts vajat, és a húst süsd aranybarnára.

Az elkészült darabokat szedd ki, és tedd félre, majd tedd a hagymákat. Előbb pirítsd meg a fokhagymát, majd aztán dobd rá a vöröset, végül fonnyaszd meg a bazsalikomleveleket. Ha megpirultak tedd vissza a húst, forgasd össze az egészet óvatosan, és már tálalhatod is.

Ezt is szeretjük