Ropogós csirkecombfilé
Bazsalikomos fűszerezéssel
Egy gyors pác, néhány finom csirkecomb, és hamarosan kész a tökéletes vacsora, akár hétköznap estére.

Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

Nicole Kidman hajszíne az őszi szezon új kedvence: ezt fogják legtöbbször kikeverni a fodrászok »

Ilyen egyszerű elkészíteni Meghan hercegné tökéletes kis kontyát – 5 perc alatt össze lehet dobni »

Nem talált a méretében szexi fehérneműt a plus size blogger, ezért saját kollekcióval állt elő »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A csirkehús azért jó, mert semleges íze mindeféle fűszerezést elbír, legyen szó magyaros vagy éppen mediterrán ízekről.

Az alábbi recept Olaszországból származik, ahol mindkét ízesítő nagyon fontos. A recept egyszerű, de finom.

Ropogós csirkecombfilé

Hozzávalók:

  • 2 csirkemellfilé
  • 6 evőkanál olívaolaj
  • 3 evőkanál citromlé
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál bazsalikomlevél
  • só, bors

Elkészítés ideje:

30 perc plusz a pácolás.

Elkészítés menete:

A csirkemelleket mosd meg, de nem kell őket lebőrözni, csak sózd be mindegyiket. A fokhagymát passzírozd át vagy vágd nagyon apró darabokra, a bazsalikomlevelet is aprtísd fel. Keverd össze a citromlevet, a fokhagymát, a borsot, az olajat és a bazsalikomot.

Pácold be a húst, és hagyd állni legalább egy órát, a savas citromnak köszönhetően hamar átveszi az ízeket. Ezután, 180 fokra előmelegített sütőben süsd meg, 10 percet alufólia alatt, 10 pedig pedig szabadon.

Ezt is szeretjük