Penne libamájjal, sült hagymával
Gyors és isteni
A libamáj igazi ínyenc falat, melynek az ára is a csillagos égig felér, de, ha tésztával kínálod, elég kevesebb is belőle.

beauty and style
Top olvasott cikkek

A libamáj tipikusan az a különlegesség, melyet alkalmakra tartogatsz, mert nem éppen az olcsó kategóriájú ételek közé tartozik. De, ha okoskodsz egy kicsit, és nem csupán önmagában, hanem tésztával tálalod, akkor mindjárt kevesebb kell belőle, így a pénztárcádat is megkímélheted, és te is jól jársz.

Próbáld ki sült hagymával megbolondított receptünket, és készítsd el a tökéletes hétvégi ebédet!

Penne libamájjal, sült hagymával

Hozzávalók a sült májhoz:

  • 40 dkg libamáj
  • 1 fej vöröshagyma

Hozzávalók a tésztához:

  • 50 dkg penne
  • 2 dl főzőtejszín
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • kakukkfű
  • bors
  • 1 fej vöröshagyma
  • olaj

A májat vágd kockákra, a hagymát pedig karikára. A májat pici olajban pirítsd meg. Amikor puha, sózd meg, majd tedd félre.

A vöröshagymát aprítsd fel, és az olajon dinszteld meg. Keverd bele a kockára vágott májat, és egy-két percig süsd őket együtt. A tejszínt add a húshoz. Öntsd fel még nagyjából 1,5 dl vízzel, és hagyd besűrűsödni. Fűszerezd ízlésed szerint sóval, borssal, kakukkfűvel, majd keverd össze a készre főzött pennével.

A máj védelmében

A Máj állapotfelmérő gyorsteszt a megemelkedett transzamináz (mind ALT és AST) szint mérésére szolgáló gyorsteszt, melynek sikeres használatához elegendő egy csepp ujjbegyből vett vérminta.

Bővebben itt olvashatsz a termékről.

Promóció

Ezt is szeretjük