Így lesz még finomabb a rántott csirkemell
Tedd különlegessé kedvenc fogásod!
A rántott hús mindig finom, azonban néha feldobhatod kicsit.

Ez is érdekelhet

Tiltott szerelem a Szegedi Szabadtéri Játékokon (x)

A nyugdíjasotthonból mentek fellépni: 40 év után újra színpadra álltak a szereplők (x)

„Azt mondták, örökre feküdni fog” (x)

A szabad gyöknek mindent szabad? (x)

Van, amiben nagyon rosszak a magyarok - az utolsó helyen állunk az EU-ban, és ez szomorú

beauty and style

Mit tud egy 4000 forintos koreai arctisztító? Megéri ilyesmit rendelni? »

Ez a bájos fejfedő a legfelkapottabb idén: újra divatban a svájcisapka »

Ez a hajszín lesz a tél kedvence: még ránézni is melengető érzés »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha rántott húsról van szó, liszt, tojás és zsemlemorzsa biztosan kelleni fog, azonban ha ezeket még gazdagítod egy kis friss ízzel, a végeredmény még finomabb lesz.

Köretnek szinte minden jó hozzá, a párolt zöldségek ugyanúgy, mint a frissen sült krumpli vagy a pergősre főtt rizs.

Rántott csirkemell parmezános bundában

Hozzávalók:

  • 2 egész csirkemell
  • 8 dkg liszt
  • 8 dkg zsemlemorzsa
  • 2 tojás
  • 3,5 deci tej
  • 5 dkg friss, reszelt parmezán
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • só, frissen őrölt bors
  • olaj a sütéshez

Elkészítés ideje:

25 perc + a pihentetés.

Elkészítés menete:

A húst tisztítsd meg jó alaposan, majd vágd egységesen vastag - körülbelül az ujjnyi vastagság a maximum, de inkább vékonyabbakat vágj - szeletekre. Sózd be a szeleteket, majd a három deci tejbe reszeld bele a fokhagymát, és ebbe tedd bele a besózott húsokat. Ha nem lepi el őket a tej, egy kis vizet nyugodtan adhatsz hozzá. Ha legalább egy fél órát pihentek ebben a keverékben - leginkább hűtőben -, akkor jöhet a panírozás.

Készíts ki három tálkát, az elsőbe tegyél lisztet, a másodikba üsd a tojásokat, keverd hozzájuk a maradék tejet, és keverd bele a parmezánt is, a harmadikba kerüljön a morzsa, a frissen őrölt borssal megbolondítva - ez elhagyható, ha nem kedveled a bors ízét.

Ha minden megvan, akkor a hússzeleteket jó alaposan forgasd meg a panírban, ügyelve, hogy az minden részüket fedje.

Forrósíts olajat serpenyőben, annyit, hogy legalább félig ellepje majd a húsokat, ezután pedig közepes lángon süsd készre őket. Amikor az egyik felük már szépen megpirult, forgasd meg őket.

Különféle bundák

A bunda mindenkinek jól áll, szerencsére a húsoknak is, adj rájuk minél többfélét, mert a változatosság gyönyörködtet.

Ezt is szeretjük