Így lesz még finomabb a rántott csirkemell

Tedd különlegessé kedvenc fogásod!

A rántott hús mindig finom, azonban néha feldobhatod kicsit.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha rántott húsról van szó, liszt, tojás és zsemlemorzsa biztosan kelleni fog, azonban ha ezeket még gazdagítod egy kis friss ízzel, a végeredmény még finomabb lesz.

Köretnek szinte minden jó hozzá, a párolt zöldségek ugyanúgy, mint a frissen sült krumpli vagy a pergősre főtt rizs.

Rántott csirkemell parmezános bundában

Hozzávalók:

  • 2 egész csirkemell
  • 8 dkg liszt
  • 8 dkg zsemlemorzsa
  • 2 tojás
  • 3,5 deci tej
  • 5 dkg friss, reszelt parmezán
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • só, frissen őrölt bors
  • olaj a sütéshez

Elkészítés ideje:

25 perc + a pihentetés.

Elkészítés menete:

A húst tisztítsd meg jó alaposan, majd vágd egységesen vastag - körülbelül az ujjnyi vastagság a maximum, de inkább vékonyabbakat vágj - szeletekre. Sózd be a szeleteket, majd a három deci tejbe reszeld bele a fokhagymát, és ebbe tedd bele a besózott húsokat. Ha nem lepi el őket a tej, egy kis vizet nyugodtan adhatsz hozzá. Ha legalább egy fél órát pihentek ebben a keverékben - leginkább hűtőben -, akkor jöhet a panírozás.

Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?

Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat. 

További részletek: feminaklub.hu/

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2025. január 7. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

Készíts ki három tálkát, az elsőbe tegyél lisztet, a másodikba üsd a tojásokat, keverd hozzájuk a maradék tejet, és keverd bele a parmezánt is, a harmadikba kerüljön a morzsa, a frissen őrölt borssal megbolondítva - ez elhagyható, ha nem kedveled a bors ízét.

Ha minden megvan, akkor a hússzeleteket jó alaposan forgasd meg a panírban, ügyelve, hogy az minden részüket fedje.

Forrósíts olajat serpenyőben, annyit, hogy legalább félig ellepje majd a húsokat, ezután pedig közepes lángon süsd készre őket. Amikor az egyik felük már szépen megpirult, forgasd meg őket.

Különféle bundák

A bunda mindenkinek jól áll, szerencsére a húsoknak is, adj rájuk minél többfélét, mert a változatosság gyönyörködtet.

A legfinomabb bundák, amik a húsra kerülhetnek

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük