Így lesz még finomabb a rántott csirkemell
A rántott hús mindig finom, azonban néha feldobhatod kicsit.
Ha rántott húsról van szó, liszt, tojás és zsemlemorzsa biztosan kelleni fog, azonban ha ezeket még gazdagítod egy kis friss ízzel, a végeredmény még finomabb lesz.
Köretnek szinte minden jó hozzá, a párolt zöldségek ugyanúgy, mint a frissen sült krumpli vagy a pergősre főtt rizs.
Rántott csirkemell parmezános bundában
Hozzávalók:
- 2 egész csirkemell
- 8 dkg liszt
- 8 dkg zsemlemorzsa
- 2 tojás
- 3,5 deci tej
- 5 dkg friss, reszelt parmezán
- 1-2 gerezd fokhagyma
- só, frissen őrölt bors
- olaj a sütéshez
Elkészítés ideje:
25 perc + a pihentetés.
Elkészítés menete:
A húst tisztítsd meg jó alaposan, majd vágd egységesen vastag - körülbelül az ujjnyi vastagság a maximum, de inkább vékonyabbakat vágj - szeletekre. Sózd be a szeleteket, majd a három deci tejbe reszeld bele a fokhagymát, és ebbe tedd bele a besózott húsokat. Ha nem lepi el őket a tej, egy kis vizet nyugodtan adhatsz hozzá. Ha legalább egy fél órát pihentek ebben a keverékben - leginkább hűtőben -, akkor jöhet a panírozás.
Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Készíts ki három tálkát, az elsőbe tegyél lisztet, a másodikba üsd a tojásokat, keverd hozzájuk a maradék tejet, és keverd bele a parmezánt is, a harmadikba kerüljön a morzsa, a frissen őrölt borssal megbolondítva - ez elhagyható, ha nem kedveled a bors ízét.
Ha minden megvan, akkor a hússzeleteket jó alaposan forgasd meg a panírban, ügyelve, hogy az minden részüket fedje.
Forrósíts olajat serpenyőben, annyit, hogy legalább félig ellepje majd a húsokat, ezután pedig közepes lángon süsd készre őket. Amikor az egyik felük már szépen megpirult, forgasd meg őket.
Különféle bundák
A bunda mindenkinek jól áll, szerencsére a húsoknak is, adj rájuk minél többfélét, mert a változatosság gyönyörködtet.
- csirke
- sajt
- csirkemell
- húsételek
- csirkemellek fűszeres bundában
- rántott csirkemell parmezános bundában
- Recept
OLVASD EL EZT IS!
- sajt
- alma
A tökéletes, ropogós krokett receptje
- csirke
- csirkemáj
Sütőben sült rántott máj
- tészta
- egytálétel