Sütőben sült rántott máj

Kevés olajjal is ugyanolyan finom

A kívül ropogós, belül omlós rántott máj remek főétel, amit sütőben is készíthetsz.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Az olajszag minden háziasszony rémálma, a fél lakásban órákig bent marad és a szellőztetés sem oldja meg gyorsan a problémát, de szerencsére elkerülhető mindez, ha sütőben készíted a kedvenc olajban sült fogásaidat, ráadásul egészségesebbek is lesznek, mint egyébként.

A sózás ráér a tálaláskor, a májnak nyersen mérsékelten tesz jót, a panírba gyakorlatilag bármilyen zöldfűszert rejthetsz, nagyon jól áll neki a rozmaring, vagy akár az oregano is.

Rántott máj sütőben

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemáj
  • 2 tojás
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • 10 dkg liszt
  • 1 evőkanálnyi majoranna
  • frissen őrölt bors
  • olaj

Elkészítés ideje:

70 perc

Elkészítés menete:

A májakat tisztítsd meg jó alaposan, majd forgasd meg a majorannában és borsozd be ízlésed és hangulatod szerint. Ha mindezzel kész vagy, tedd félre a májakat és készítsd elő a panírozáshoz szükséges hozzávalókat, az első tálkába tedd a lisztet, a másodikba üsd a két tojást és verd fel őket, adj hozzájuk fél deci tejet is.

A harmadik tálkába kerüljön a zsemlemorzsa. Ha minden előkészült, forgasd meg jó alaposan a májakat a panír hozzávalóiban.

A sütőt melegítsd elő 180 fokra, egy tepsit pedig bélelj ki sütőpapírral és tedd bele a bepanírozott májakat, majd vékonyan locsold meg őket olajjal, a legjobb ehhez egy olajspricni. Told be a sütőbe őket, nagyjából 40 perc alatt készre sülnek, félidőben forgasd meg mindegyiket.

Roppanós köretek zöldségekből

Amíg még teheted, szerezz be friss zöldségeket és készíts ínycsiklandó köretet belőlük a májhoz

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük