A tökéletes nagyiféle baracklekvár receptje
Nincs ennél jobb!
Friss kenyérre, sütire kenve vagy magában is isteni, főzz egy adagot te is!

beauty and style
Top olvasott cikkek

Az óriási lábasban fortyogó friss lekvár látványát valószínűleg már te is átélted, ha segítettél otthon a készítésében, most itt az alkalom, hogy magad is megfőzd ezt az isteni finomságot.

Ha egy kicsit még ízesíteni szeretnéd, reszelt narancs-, vagy citromhéjjal, esetleg gyömbérrel is feldobhatod!

Baracklekvár

Hozzávalók:

  • Sárgabarack
  • Kilónként 20-30 dkg cukor

Elkészítés ideje:

120 perc és egy éjszaka

Elkészítés menete:

A gyümölcsöket alaposan mosd át, a magokat távolítsd el, a héját pedig belátásod szerint távolítsd, vagy ne távolítsd el, mindkét megoldás elterjedt és mindkét megoldással ugyanolyan finom lesz a végeredmény.

Ha mindezzel megvagy, fogj egy jó nagy lábast, tedd bele a barackokat, majd szórd rájuk a cukrot, fedd le az egészet és hagyd állni egy éjszakát így. Ha letelt az éjszaka, és rá tudod szánni magad a főzőcskére, akkor először is szedj le némi levet, amit a cukrozott gyümölcs eresztett, ezt elteheted szörpnek, majd tedd fel az egészet a tűzhelyre, gyújts alá és főzd sűrűre nagyjából másfél, két óra alatt, közepes lángon.

Ha elkészült, szedd a lekvárt fertőtlenített üvegekbe, zárd le őket jó alaposan, egy-egy pillanatra fordítsd meg mindegyiket - ha fóliával zárod, akkor ez elmaradhat - , a tökéletes záródás érdekében, majd tedd őket száraz dunsztba - minél több pokrócba tekerd be és tedd az ágyneműtartóba, vagy valami hasonló száraz helyre -, hagyd ott őket, amíg teljesen kihűlnek, majd tedd a spájz polcaira.

Főzd magad!

Mindenféle boltban kapható ételféleséget elkészíthetsz otthonodban is, próbáld ki őket bátran!

Ezt is szeretjük