Így készíts otthon egészséges kókusztejet!
Egyszerűbb, mint gondolnád
A drága, bolti kókusztej helyett sokkal olcsóbban készíthetsz otthon.

beauty and style
Top olvasott cikkek

A jó kókusztejhez idő kell, tartja a bölcs mondás, és igaza is van, az összesen két összetevő mellett a türelem a legfontosabb hozzávaló, de megér minden perc várakozást.

Az ízét sok mindennel feldobhatod, kaparhatsz bele egy kis vaníliát, de adhatsz hozzá egy nagyon pici cukrot vagy mézet is.

Kókusztej

Hozzávalók:

  • 25 dkg kókuszreszelék
  • víz

Elkészítés ideje:

8-12 óra

Elkészítés menete:

Az igazán macerás művelet a kókusztej készítésben a kókuszreszelék előállítása - vehetsz ugyan csomagolt kókuszreszeléket, de ezek nagyobb része ugyanúgy tele van mesterséges adalékokkal, mint a kókusztejkonzerv, vagy, ha nem, akkor meglehetősen drágák.

A kókuszreszelék melett már nagyon kevés vizet tartalmaz. Marad tehát a munkás megoldás. Vegyél két-három, viszonylag friss kókuszdiót, törd fel őket, és a húsukat szedd ki, majd reszeld le vagy aprítógépben őröld meg. A reszeléket mérd le, 10 dekánként körülbelül 5 deci víz kell majd hozzá - ha sűrűbbet szeretnél, akkor egy kicsit kevesebb, ha hígabbat, akkor értelemszerűen egy kicsit több.

Ha végeztél a reszeléssel, forrald fel a víz felét, öntsd fel vele a kókuszt, és hagyd ázni egy éjszakát vagy legalább hat-hét órát. Ha ez letelt, öntsd a keveréket egy turmixgépbe, add hozzá a víz másik felét, és jól turmixold össze.

Egy laza szövetű konyharuhán vagy gézlapon szűrd át a kiválasztott edényekbe, és már fogyaszthatod is. 

Készítsd magad!

Temérdek olyan dolgot vehetsz boltban, amit otthon, saját kezűleg is elkészíthetsz, sokkal finomabbra és egészségesebben.

Ezt is szeretjük