Így készíts otthon egészséges kókusztejet!
Egyszerűbb, mint gondolnád
A drága, bolti kókusztej helyett sokkal olcsóbban készíthetsz otthon.
- Vidám nyári felsők 10 ezer forint alatt: kánikulabarát, csinos fazonok, melyek a laza szetteket is nőies szintre emelik »
- 11 arckontúr-feszesítő gyakorlat toka ellen: ezeket a pontokat stimuláld, hogy eltűnjön a zsírpárna »
- A ’80-as évek legmenőbb trendje volt, és visszatért a feledés homályából: a válltömés felemelkedése és ragyogása »

- Íme Koltai Róbert bájos, szőke párja: a színész 78 évesen élvezi a késői szerelmet
- Ki volt Az arany ember szerelme Jókai művében? Kvíz a kötelező olvasmányokból
- Dobó Kata 25 év után felvette a zöld miniruhát: A miniszter félrelépben láttuk rajta először
- Felismered, melyik magyar városban készült a fotó? 9 kérdéses kvíz, hogy próbára tedd a tudásod
- Mit jelent, ha a másik karba teszi a kezeit veled szemben? Testbeszédkvíz
A jó kókusztejhez idő kell, tartja a bölcs mondás, és igaza is van, az összesen két összetevő mellett a türelem a legfontosabb hozzávaló, de megér minden perc várakozást.
Az ízét sok mindennel feldobhatod, kaparhatsz bele egy kis vaníliát, de adhatsz hozzá egy nagyon pici cukrot vagy mézet is.
Kókusztej
Hozzávalók:
- 25 dkg kókuszreszelék
- víz
Elkészítés ideje:
8-12 óra
Elkészítés menete:
Az igazán macerás művelet a kókusztej készítésben a kókuszreszelék előállítása - vehetsz ugyan csomagolt kókuszreszeléket, de ezek nagyobb része ugyanúgy tele van mesterséges adalékokkal, mint a kókusztejkonzerv, vagy, ha nem, akkor meglehetősen drágák.
A kókuszreszelék melett már nagyon kevés vizet tartalmaz. Marad tehát a munkás megoldás. Vegyél két-három, viszonylag friss kókuszdiót, törd fel őket, és a húsukat szedd ki, majd reszeld le vagy aprítógépben őröld meg. A reszeléket mérd le, 10 dekánként körülbelül 5 deci víz kell majd hozzá - ha sűrűbbet szeretnél, akkor egy kicsit kevesebb, ha hígabbat, akkor értelemszerűen egy kicsit több.
Ha végeztél a reszeléssel, forrald fel a víz felét, öntsd fel vele a kókuszt, és hagyd ázni egy éjszakát vagy legalább hat-hét órát. Ha ez letelt, öntsd a keveréket egy turmixgépbe, add hozzá a víz másik felét, és jól turmixold össze.
Egy laza szövetű konyharuhán vagy gézlapon szűrd át a kiválasztott edényekbe, és már fogyaszthatod is.
Készítsd magad!
Temérdek olyan dolgot vehetsz boltban, amit otthon, saját kezűleg is elkészíthetsz, sokkal finomabbra és egészségesebben.
OLVASD EL EZT IS!

- paprika
- paradicsom
A legfinomabb házi lecsó receptje a nagyitól

- uborka
- nyár