A tökéletes kovászos uborka receptje
A nyár egyik jellegzetes darabja a frissen készült, isteni savanyúság, a kovászos uborka.
- Reese Witherspoon 23 éves lánya kiköpött édesanyja: Ava Phillippe stílusa sikkes és nőies »
- 49 évesek és vonzóbbak, mint valaha: a ’90-es évek két szupermodellje irtó szexi a közös fotókon (18+) »
- A sikkes letisztult szabású ruha sohasem kevés, ilyen nőies tud lenni: 3 inspiráló, gyönyörű fazon hírességektől »

- Végleg törlődhet a Gmail-fiókod összes levele, ha ezt csinálod: több milliárd ember érintett
- Szabó Zsófi überszexi bőrruhában: a Glamour-gála legdögösebb sztárja volt
- Gyerekként a Barátok közt Berényi Danija volt: ennyit változott 24 év alatt Váradi Zsolt
- Villámgyors KRESZ-teszt: megelőzhetsz egy balra kanyarodó gépkocsit, ha ezt a táblát látod?
- Nagy áremelést jelentett be a Vodafone: ezeket az ügyfeleket fogja érinteni
A jellegzetes nyári ételek - mint a bográcsban készült fűszeres pörköltek vagy a grillezett húsok - mellé az egyik legjobb savanyúság, amit csak készíthetsz, a kovászos uborka, aminek senki sem tud ellenállni.
A jó végeredményhez elengedhetetlen a sok napsütés, ezért csak akkor állj neki, ha szinte biztosan verőfényes napok következnek.
Kovászos uborka
Hozzávalók:
- 1 szép nagy dunsztos üveg, 5 literes
- 2,5-3 kg kovászolni való uborka
- 1 nagy csomag kapor
- kenyérhéj a fedéshez
- só
- fokhagyma
Elkészítés ideje:
3-4 nap
Elkészítés menete:
Az uborkákat mosd át jó alaposan, akár többször is. Ezután mindegyiknek vágd le a végeit, majd szurkáld meg őket néhány helyen. Az üveget fertőtlenítsd ki, majd tedd az aljára a kapor felét. Ezután állítsd bele az uborkákat, ha kész az első réteg, tegyél melléjük két-három gerezd fokhagymát, majd jöhet a következő adag uborka, mellé pedig a fokhagymák - ezt ismételd addig, amíg el nem fogy az alapanyag. Ha ez megvan, és betelt az üveg, melegíts langyosra annyi vizet, amennyi majd ellepi, tegyél bele három evőkanálnyi sót, és öntsd fel vele az üveget.
Miután ezzel is kész vagy, már csak a tetejére kell tenned a kaprot, majd befedni kenyérhéjjal.
Zárd le jól az üveget, tedd napos helyre, és hagyd is ott három napra. Ha letelt ez az időszak, kóstold meg, hogy már megfelelő-e az íze. Ha igen, akkor kész is van, ha még nem, akkor még egy napot maradhat.
Készítsd magad!
Nem kell a boltba menni a következő finomságokért, otthon is összedobhatod őket, biztosan finomabbak és egészségesebbek lesznek!

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
OLVASD EL EZT IS!

- paradicsom
- nyár
Házi paradicsomszósz

- gyümölcs
- citrom
A legfinomabb házi bodzaszörp receptje

- tojás
- tészta