Most már tényleg olcsó az eper
A legfinomabb eperlekvár receptje
Ilyen jó szezon már régen volt, ami az epret illeti, rengeteg termett, és isteni finom.

Nyereményjáték

Nyerj páros belépőt 2018 fergeteges jazzkoncertjére a Sárik Péter Trióval! (x)

Nyerj luxuskozmetikumokat érett bőr számára, és búcsúzz el a ráncoktól a természet erejével! (x)

Nyerj utazókönyvet, és ismerd meg a világ legkevésbé ismert érdekességeit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Gomba vagy baktérium? Nagyon is lehet érzékelni a különbséget, és máshogy is kell kezelni (x)

Ezreket spórolhatsz a vízszámlán: pénzt és energiát spórol ez a konyhai eszköz (x)

A legjobb szőrtelenítő módszer télen is: így lesz hetekig sima a bőröd (x)

Tökéletes alakot és egészséges testet ajándékozhatsz karácsonyra! Mutatjuk, hogyan (x)

Babapuha és fényes lesz a festett haj ezektől a tippektől: látható lesz a különbség (x)

beauty and style

Tökéletes frizura körkefe nélkül: dús és fényes lesz így a haj »

Hatalmas szemek 5 lépésben, pillanatok alatt - Így használd a fehér szemceruzát »

Ha különleges, miért ne adhatnád ajándékba: a legjobb szépségápolási csomagok karácsonyra »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az isteni finom, nagy, édes, piros eprek ízét egész évben élvezheted, ha most gondoskodsz róla.

Természetesen készíthetsz kevesebbet is, az arányokat nagyjából tartsd be, ha édesszájú vagy, akkor készítsd több cukorral!

Eperlekvár

Hozzávalók:

  • 10 kg édes eper
  • 2,5 kg kristálycukor
  • 1 késhegynyi szalicil üvegenként

Elkészítés ideje:

Három és fél óra.

Elkészítés menete:

A gyümölcsöket nézd át jó alaposan, majd tisztítsd meg, csumázd ki, és darabold fel őket negyedekbe, felekbe. Szedj elő egy jó nagy fazekat, esetleg üstöt, halmozd bele a gyümölcsöt, borítsd rá a cukrot, fedd le, és hagyd így egy éjszakára. Ha eleget állt, tedd fel a tűzre, közepesnél valamivel kisebb lángon kezdd el főzni, gyakori kevergetés mellett, és néha szedd le a keletkezett habot is. Ha már szépen kezd összeállni, a nagyobb, egyben maradt gyümölcsöket egy botmixerrel pépesítsd, vagy egyben is hagyhatod, ízlésednek és hangulatodnak megfelelően.

Fertőtleníts annyi üveget, amennyibe el szeretnéd majd rakni a lekvárt, majd szedd bele a keveréket, feszíts rá egy fóliát, arra tegyél egy késhegynyi szalicilt vagy más tartósítószert, majd arra még egy réteg fóliát, és gumizd le jól, vagy tegyél rá fedőt.

Mindezek után mehet a dunsztba pár napra, utána pedig a spájz polcaira. Ha ez a műveletsor túl macerásnak tűnik, próbáld ki dzsemfixszel, úgy rövidebb ideig tart, és a végeredmény egészen hasonló lesz.

Ínycsiklandó teasütemények a friss lekvárhoz

A ropogós sütik még finomabbak, ha lekvárt adsz melléjük, próbáld ki bármelyikkel!

OLVASD EL EZT IS!

Blog.hu ajánló