8 selymesen krémes mascarponés desszert: a tiramisutól a tortáig
A mascarpone mennyei alapanyag, a tiramisun kívül számos más finomságot is készíthetsz belőle. Egyszerű és garantáltan letesztelt recepteket mutatunk.

Az olaszok nagy kedvence, a mascarpone nem más, mint sertés- vagy bivalytejből, érlelés nélkül készült, nyers, friss sajt. Az állaga a vajra, az íze pedig inkább a tejszínre emlékeztet. Mivel magas a zsírtartalma, nem tartozik a diétás alapanyagok közé. Sokkal krémesebb, mint a legtöbb sajt. Semleges íze miatt pedig könnyen variálható.
A lágy és krémes mascarpone felhasználásának csak a képzelet szabhat határt. Lehet belőle tésztafeltét, mehet a krémlevesekbe, ám leginkább édességekbe kerül. Csodát tesz a leveles és a kelt tésztával, a piskótával. A tiramisu elképzelhetetlen nélküle, továbbá számos pohárkrém, sütés nélküli desszert alapja is lehet.
A legfinomabb mascarponés desszertek
Ha mutatós édességeket, tortacsodákat készítenél, akkor is számíthatsz a mascarponéra. Gazdagíthatod tejszínnel, a legkülönbözőbb gyümölcsökkel, vagy akár fehér csokival. Íme néhány ötlet, hogy mihez kezdj vele!
OLVASD EL EZT IS!

- tiramisu
- sajttorta
8 mennyei, sütés nélküli nyári desszert: a sajttortától a tiramisuig

- sütemény
- édességek
10 gyors, de isteni bögrés süti, amivel tényleg kevés a macera

- sütemény
- leveles tészta