A 8 legfinomabb fogás darált húsból: fasírtok, rakott és töltött fogások

Ha van otthon egy adag darált hús, egyszerűen és gyorsan isteni ételeket varázsolhatsz belőle az asztalra.

A legfinomabb fogás darált húsos fogások
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A darált hús tökéletes alapanyag, könnyű beszerezni, egyszerű vele dolgozni, ráadásul a legváltozatosabban felhasználhatod a konyhában. Lehet az alap zsírosabb marha, sertés, esetleg kalóriaszegényebb baromfi, sőt akár keverheted is őket. Érdemes a hentessel ledaráltatni, akkor nem kell aggódnod a minősége és a frissessége miatt.

A darált húsból készíthetsz különféle golyókat, húspogácsákat, megsütheted vagdaltnak. Érdemes kísérletezni is vele, készülhet belőle ragu, tésztafeltét, rakott vagy töltött fogás, egytálétel, sütheted zöldségekkel és tésztával együtt is.

A legfinomabb darált húsos fogások

A darált hús nagy előnye, hogy gyorsan átsül, egyszerű formázni, és könnyű ízesíteni. Jól mennek hozzá a magyaros és a mediterrán fűszerek, továbbá érdemes feldobni sajttal, baconnel is. Válogass a legjobb darált húsos receptek közül! 

A fasírtot képtelenség megunni. Már csak azért is, mivel rengeteg módon variálható. Érdemes is kísérletezni vele, hisz változtathatsz a fűszerezésen, készítheted soványabb vagy zsírosabb húsból, és töltheted, különféle zöldséggel is megbolondíthatod. Sőt, zabpehellyel kalóriaszegényebbé teheted.
A fasírtba vagy a húsgolyóba csempészhetsz sajtot, és baconnel is feldobhatod. Így még a szárazabb hús is finom szaftos lesz. Ha tepsiben sütöd, nem tocsog az olajban.
A fűszeres darált húst akár egészben is megsütheted. A klasszikus vagdalt igazi retró étel, ami főleg a '80-as években volt kedvenc. A fogásba főtt tojást, sajtot vagy zöldséget is tehetsz.
A magyaros töltött paprika nagy kedvenc. Főtt krumplival, zamatos, selymes paradicsomos szósszal mindig tökéletes és laktató ebéd. A mártást és a tölteléket is érdemes zöldfűszerekkel izgalmasabbá tenni.
A világ egyik legnépszerűbb étele, a bolognai spagetti elképzelhetetlen darált hús nélkül. A házi ragu sokkal finomabb, mint a bolti. Ráadásul egy kis fahéjtól és friss bazsalikomtól finomabb és olaszosabb lesz.
A különféle rakott ételekhez, így a tésztákhoz is jól jön egy adag darált hús. A tepsis görög makaróni, a pastitio olyan, mint a lasagne és a muszaka különleges egyvelege: a fűszeres darált hús nem padlizsánágyon vagy speciális lapokon, hanem egyszerű makarónin sül ropogósra.
Ha a zöldséges rakott ételeket szeretnéd laktatóbbá tenni, mindenképp rétegezz a tepsibe fűszeres darált húst. A krumplis változat is csábító főfogás, amibe tejszín és sajt is kerül.
A darált hús tökéletes arra, hogy szinte bármilyen zöldséget megtölts vele. Némi fűszer és sajt, máris sokkal finomabb lesz a fogás. A padlizsán viszonylag semleges íze miatt könnyen fűszerezhető.

Ehhez a cikkhez ajánljuk

Ezt is szeretjük