A rántott ételek népszerűségéhez kétség sem fér, a roppanós, aranybarna bunda alatt megbúvó finomságok mindenki nagy kedvencei. Az omlós hússzeletnek, az olvadó, nyúlós sajtnak és a friss, roppanós zöldségeknek is jól áll a különleges panír. Ha a klasszikus, lisztes, tojásos, zsemlemorzsás bundát unod, turbózd fel egy kicsit!
Néha elég, ha csak szezámmagot, sajtot vagy zöldfűszereket keversz a panírhoz, de érdemes kipróbálni a palacsinta- vagy sörtésztás bundát is. Sőt, akár tojás- vagy gluténmentes panírt is készíthetsz. A bundás húst sütheted olajban, de akár tepsiben is. Vess be minél több változatot, összegyűjtöttük a legjobbakat!

Ha nem akarsz sokat variálni a rántott fogáson,
szórj a zsemlemorzsához szezámmagot! Készíthetsz a húsból falatkákat, de nagyobb szeleteket is bundázhatsz ilyen módon. Sőt, pácolhatod is a csirkemellet vagy a sertésszeletet, hogy igazán omlós legyen.

Ha ropogós bundára vágysz,
a corn flakes-es változat remek választás. Nem kell érte gyorsétterembe menni, otthon is egyszerűen és gyorsan elkészítheted. Ha így sütöd a húst, a bunda nem szív magába túl sok olajat.

Húsokra és zöldségekre, így cukkinire is tökéletes
a fokhagymás-joghurtos bunda. Keverhetsz még hozzá petrezselymet is. Nem kell vele annyit pepecselni, mint a sima panírral. Ha sütőben sütnéd, rakj hozzá több lisztet.

A fantasztikus krumplibunda csak kicsit macerásabb, mint a sörtészta. A krumplit sajtreszelőn reszeld le, keverd hozzá a felvert tojásokat, és annyi lisztet, hogy sűrű, palacsintatészta állagú masszát kapj. Utána már csak bele kell forgatni a húst, és forró olajban kisütni.

A karfiolt egész évben beszerezheted, és sokféle bundába bújtathatod.
Fűszeres, sajtos panírral még ízletesebb. A zsemlemorzsához bors, kömény és reszelt sajt is kerül, így még csábítóbb lesz. Parmezánnal verhetetlen.

Ha nyáron ettél valamilyen halat a Balatonon vagy a strandon, akkor idézd fel az ízét! Szinte biztos, hogy
paprikás lisztben sült. Ha kukoricalisztbe forgatod a halat, még ropogósabb lesz a bunda.