A 8 legfinomabb adventi aprósütemény: a hókiflitől a mézeskalácsig

Az ünnepi készülődés során kiemelt szerepet kapnak a különféle aprósütemények. Főleg azok, amik finomak, mutatósak, és sokáig elállnak.

A legfinomabb adventi aprósütemények

Gyertyagyújtáskor, vendégek fogadásakor, munkahelyi ünnepségre, az iskolai karácsonyi vásárba is jól jönnek a különféle ünnepváró aprósütemények. Sőt, néhányat szépen becsomagolva még az adventi naptárba is rejthetsz. A legtöbb édességnek régi hagyománya van, de néha érdemes újdonságokkal is próbálkozni.

Az adventi aprósütemények többségébe sok vaj kerül, így a tészta finom omlós lesz, és sokáig tökéletes állagú marad. Akárcsak a linzerek és a mézeskalácsok, amiket kedvedre formázhatsz, a legkülönfélébb kiszúrókkal teheted alkalomhoz illővé, és a dekorálásnál is elengedheted a fantáziádat.

A legfinomabb adventi aprósütik

A legtöbb karácsonyi aprósütiben felfedezhetjük az ünnep jellegzetes ízeit, így a fahéjat, a szegfűszeget, a gyömbért, a vaníliát, de naranccsal, dióval, mandulával is feldobhatod az édességeket. A legtöbbet jó előre is elkészítheted, hisz napról napra finomabbak lesznek. Csak rejtsd el jól a dobozban! Válogass a legjobb sütik közül!

A vaníliás cukorban megforgatott hókifli az adventi időszak nagy kedvence lesz. Az ünnepek előtt jóval korábban elkészítheted az ellenállhatatlan édességet, hiszen egyre finomabb, omlósabb lesz.
A fantasztikusan omlós vajas keksz azért praktikus, mert kedvedre variálhatod. Kiszaggathatod a legkülönbözőbb formákra, kedved szerint dekorálhatod mázzal, cukorral.
A különféle ünnepi kiszúrókkal kiszaggatott, lekváros linzer csodásan mutat a karácsonyi sütistálon. A lényeg, hogy a liszt, vaj, cukor aránya 3:2:1 legyen. A linzert megszórhatod dióval, porcukorral.
Az összeragasztott lekváros linzert megbolondíthatod dióhabbal is, még csábítóbb lesz. Fontos, hogy a tésztához hideg vajat használj, és gyúrás közben ne olvadjon meg a kezed melegétől.
Az ujjlenyomat- vagy ökörszem süti omlós, egyszerűen elkészíthető és kiadós. Lekvárral, csokoládéval és Nutellával is megtöltheted. Nevét onnan kapta, hogy a hüvelykujjal kell formázni. Erre a feladatra akár a gyerekeket is bevetheted.
Az elmúlt évek kedvencei lettek a sütipecsétes kekszek, amik nagyon jól mutatnak az ünnepi asztalon. A vajaskekszen szépen megmarad a minta. A tésztába kakaót is keverhetsz.
A csodás illatú, szépen kidekorált mézeskalács nemcsak finom csemege, hanem csodaszép asztali dísz is lehet. Feldobhatod őket fehér vagy színes mázzal, magvakkal, cukorgyöngyökkel is. Nem kell vele az utolsó pillanatig várni, mert jót tesz a tésztának, ha áll néhány napig.
A németek fahéjas csillaga sem bonyolultabb a mézeskalácsnál. A sütibe kerülő fahéj és a mandula jól illenek egymáshoz. Gluténérzékenyek is megehetik, hisz lisztet nem tartalmaz. A máz nem hiányozhat a tetejéről.

Ehhez a cikkhez ajánljuk

Ezt is szeretjük