A 8 legfinomabb krumplis köret: sajtos, töltött, bevagdosott is van közte

Az olajban sült krumplit is szeretjük, ám sokkal változatosabb, izgalmasabb köreteket is kínálhatsz a sült, rántott és szaftos húsok mellé.

A legfinomabb krumplis köretek
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

Sokan még a krumplit is krumplival ennék. Az egyszerű és viszonylag olcsó zöldség minden változatban kiváló: sütve, főzve, pürésítve, töltve. Kis fantáziával és kreativitással az egyszerű alapanyagból izgalmas és mutatós köreteket tehetsz az asztalra. A legtöbb fogás ráadásul gyorsan, bármilyen konyhai tapasztalat nélkül elkészíthető.

Már a sült krumpli is sokkal izgalmasabb, ha baconbe tekered, esetleg fűszerezed. A krumplipüré szintén tökéletes szalonnával és sajttal turbózva. Ha marad belőle, isteni felfújtalap lehet. Egyes köretek, így a hercegnőburgonya vagy a krumplirózsa olyan elegánsak, hogy ünnepeken is bátran számolhatsz velük.

A legfinomabb krumplis köretek

A krumplit nem bonyolult ízesíteni, hisz a só és a bors mellett szinte minden zöldfűszer illik hozzá, de a mustár és a különféle hagymák is sokat dobnak rajta. Jó tudni, hogy vannak olyan krumplik, amik inkább főzve, pürésítve jók, ilyenek a lisztes burgonyák. Sőt, ezeket akár olajban is megsütheted. A keményebb, nem szétfővő krumplik pedig tökéletesek salátákba. Nézd végig összeállításunkat, és találj új kedvenceket!

Ezt is szeretjük