A klasszikus hagymás rostélyos receptje
Így nem fogod elrontani
A szaftos, fűszeres hús és a ropogós pirított hagyma együtt látványos és ízletes fogást adnak.

Ez is érdekelhet

Letti története megmutatja, hogy a reménytelen helyzetből is van kiút (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Színésznők, akiket az egész ország imád (x)

Egyedülálló szolgáltatásokat kínáló, újépítésű lakások a XIII. kerületben: Idén extra kedvezménnyel! (x)

Tudod már, hol egyél október 8. és 13. között?

beauty and style

A kockás szoknya a szezon nagybetűs kedvence: bitang jól variálható, és mindig stílusos »

Ashley Benson új bob frizurája hozza az ősz hangulatát: érdemes lemásolni »

5 perces kalóriaégető edzés: hatékony segítség őszi elhízás ellen »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A hagymás rostélyos tipikusan olyan étel, ami frissen az igazi, a hagymakarikák csak frissen sülve igazán ropogósak és finomak, és a hús is csak egyenesen a serpenyőből lesz az igazi, melegítve már nem ugyanaz.

Tarjából is elkészítheted, úgy is nagyon finom, szaftos lesz, és a pácolás sem tart annyi ideig.

Hagymás rostélyos

Hozzávalók:

  • 80 dkg marhahátszín vagy rostélyos
  • 15 dkg liszt
  • 4 közepes fej vöröshagyma
  • 2-3 evőkanálnyi mustár
  • só, frissen őrölt bors
  • olaj

Elkészítés ideje:

Másfél óra plusz egy nap.

Elkészítés menete:

A húsokat szeleteld fel, tisztítsd meg, majd finoman ütögesd meg őket a klopfolóval, de ne verd szét, csak egy picit lazíts a rostokon. Ezután vagdosd be a széleiket egy-egy centi mélyen, hogy a sütéskor majd ne pöndörödjenek. Mustárral és borssal jól dörgöld be a szeleteket, majd olajjal tedd el egy alkalmas tálban a hűtőbe egy napra. Ha letelt a pihenésre szánt idő, jöhet a sütés! A hagymákat karikázd fel, majd forgasd meg jó alaposan lisztben.

A húsokról takarítsd le a mustáros réteget, sózd és borsozd őket, majd forgasd meg lisztben. Ha mindezzel kész vagy, egy serpenyőben forrósíts pár evőkanálnyi olajat, egy másikban pedig annyit, hogy jól elmerüljenek majd benne a hagymakarikák.

A vékony olajon pirítsd meg a hússzeleteket, négy-öt percig mindkét oldalukat, aztán szedd ki őket, és fedd le alufóliával, amíg nem tálalod. A hagymakarikákat hirtelen pirítsd meg a bő olajban, vigyázva, hogy ne égjenek oda. Ha kész vannak, papírtörlőn csepegtesd le őket, majd halmozd a hússzeletekre. 

Klasszikus fogások eleink konyhájából

Ami jó, az időtálló is, ezeket a recepteket már száz évvel ezelőtt is imádták az emberek, készítsd el te is őket!

Ezt is szeretjük