Így készül a tökéletes marhapörkölt
Ha jó idő van, vedd elő a régen látott bográcsot. Egy kiadós marhapörkölt elkészítése nem ördöngösség.
Ha valamilyen különleges ebédre vágysz, vedd elő a bográcsot a fészer mélyéről, rakj tüzet, és készíts egy kiadós marhapörköltet.
A szabad tűzön főzött étel klasszisokkal finomabb, mint tűzhelyen készült társa, ráadásul kerti partikon, nagy családi összejöveteleken is kiváló fogás lehet.
Ha szereted a magyaros ízeket, akkor próbáld ki receptünket, meglátod, nem fog csalódást okozni!
Marhapörkölt
Hozzávalók:
- 1 kg lábszár
- 2-3 fej vöröshagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 2-3 evőkanál pirospaprika
- 1 zöldpaprika
- 1 paradicsom
- olaj
- köménymag
- só
A vöröshagymát aprítsd fel, majd az olajon dinszteld meg. A felkockázott húst szórd rá, sózd meg és fehéredésig pörköld. Várd meg, amíg kevés levet ereszt, szórd meg pirospaprikával, köménymaggal, végül öntsd fel vízzel.
Ügyelj rá, hogy ne ázzon bő lében, viszont mindig legyen alatta valamennyi víz, nehogy odaégjen. Amikor a hús már majdnem teljesen megpuhult, add a pörkölthöz a paprikát és a paradicsomot, valamint a zúzott fokhagymát is. Főzd teljesen készre, és már tálalhatod is.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció
OLVASD EL EZT IS!
- sertéshús
- húsételek
Lacipecsenye
- gomba
- marhahús
Gombás marharagu
- zöldség
- marhahús