Gombás marharagu
Különleges fogás
Ha nem ragaszkodsz a rántott húshoz vasárnap, akkor készíts ínycsiklandozó gombás marharagut. Köretnek a rizs tökéletesen megfelel.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha különleges ebédet szeretnél készíteni vasárnap ebédre, ugyanakkor nem szeretnél nagyon sokat pepecselni, akkor főzz egy jó ragut.

A gomba tökéletesen kiegészíti a marhahúst, a tejszín pedig krémessé teszi. A marha bármelyik részéből elkészítheted a finom fogást.

Gombás marha

Hozzávalók:

  • 50 dkg szín marha
  • 15 dkg csiperke
  • 5 dkg olaj
  • liszt
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • fél doboz tejföl
  • 2 dl tejszín
  • bors
  • szerecsendió
  • petrezselyem

A húst vágd csíkokra, majd a darabokat forgasd lisztbe, és olajon enyhén pirítsd meg. Add hozzá az apróra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát.

Öntsd fel két deci vízzel, majd tedd bele a tejszínt. Alacsony lángon párold tíz  percig. Ha már puha a hús, akkor add hozzá a megtisztított, felszeletelt gombát, és sózd meg, valamint fűszerezd borssal, szerecsendióval. Végül keverd bele a tejfölt és a felaprított petrezselymet. Rizzsel kínáld.

Így főzd meg a rizst

A rizs akkor jó, ha pergős, és egy icipicit összeragad, azonban ez a mutatvány nem is olyan egyszerű, mint elsőre tűnik. Videónkból megtudhatod, hogyan lesz tökéletes a köret.

Szakácskönyv egy kis extrával!

Mentes Anyu legújabb könyvét azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

Most AJÁNDÉK üvegpalack és vászontáska is jár a könyv mellé!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

OLVASD EL EZT IS!

bakonyi1
  • gomba
  • sertéshús

Bakonyi borda

hagymas rostelyos lead
  • húsételek
  • sült

Hagymás rostélyos

Ezt is szeretjük