Így készül a tökéletes marhapörkölt

Bográcsban az igazi

Ha jó idő van, vedd elő a régen látott bográcsot. Egy kiadós marhapörkölt elkészítése nem ördöngösség.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha valamilyen különleges ebédre vágysz, vedd elő a bográcsot a fészer mélyéről, rakj tüzet, és készíts egy kiadós marhapörköltet.

A szabad tűzön főzött étel klasszisokkal finomabb, mint tűzhelyen készült társa, ráadásul kerti partikon, nagy családi összejöveteleken is kiváló fogás lehet.

Ha szereted a magyaros ízeket, akkor próbáld ki receptünket, meglátod, nem fog csalódást okozni!

Marhapörkölt

Hozzávalók:

  • 1 kg lábszár
  • 2-3 fej vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 2-3 evőkanál pirospaprika
  • 1 zöldpaprika
  • 1 paradicsom
  • olaj
  • köménymag

A vöröshagymát aprítsd fel, majd az olajon dinszteld meg. A felkockázott húst szórd rá, sózd meg és fehéredésig pörköld. Várd meg, amíg kevés levet ereszt, szórd meg pirospaprikával, köménymaggal, végül öntsd fel vízzel.

Ügyelj rá, hogy ne ázzon bő lében, viszont mindig legyen alatta valamennyi víz, nehogy odaégjen. Amikor a hús már majdnem teljesen megpuhult, add a pörkölthöz a paprikát és a paradicsomot, valamint a zúzott fokhagymát is. Főzd teljesen készre, és már tálalhatod is.

16 fortély a tökéletes húshoz

Nézegess képeket!

Elolvasom

OLVASD EL EZT IS!

karaj3
  • sertéshús
  • húsételek

Lacipecsenye

ragu
  • gomba
  • marhahús

Gombás marharagu

marha zoldseg lead
  • zöldség
  • marhahús

Marhafalatok zöldséggel

Ezt is szeretjük