Így készül a négysajt mártás, avagy a quattro formaggi
A négysajtos mártás nagyon egyszerű és nagyon gyors.
A négysajt szósz, eredeti nyelven salsa ai quattro formaggi nagyon hálás feltét, mert nincs megkötve, hogy pontosan mely sajtokat lehet felhasználni hozzá.
Arra ügyelj, hogy a sajtok ne legyenek túl erősek, két határozottabb ízű mellé válassz olyat, ami semlegesíti őket, mert a túl nagy ízorgia nem tesz jót az ízlelőbimbóknak. Mi az alábbiakat választottuk, de nyugodtan engedd szabadon a fantáziádat.
Négysajt mártás
Hozzávalók:
- 7 dkg mozzarella
- 7 dkg trappista
- 5 dkg gorgonzola
- 5+2 dkg parmezán
- 2 és fél dl tejszín
- 2 gerezd fokhagyma
- bors
- 250 g tagliatelle
A sajtokat reszeld le, illetve a tésztát főzd ki sós vízben, amíg készül, csináld meg hozzá a mártást. A fokhagymát nyomd át fokhagymanyomón, majd kevés olajon forgasd át.
Öntsd hozzá a tejszínt, majd ha már meleg, de még nem forr, akkor add hozzá a morzsolt sajtokat. Kevergesd addig, amíg fel nem olvadnak, ezután ízesítsd szerecsendióval és sóval, ha szükséges, majd a tésztával és friss parmezánnal kínáld.
Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
OLVASD EL EZT IS!
- olasz
- paradicsom
A penne arrabiata receptje
- tészta
- rakott
Pofonegyszerű sajtos rakott makaróni
- olasz
- tészta