Gyors tepsishús-receptek hétvégére

Hogy ne legyen egyhangú a hétvége, újítsd meg repertoárod a következő ízletes és gyorsan elkészülő tepsishús-receptekkel!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A számtalan módon variálható tepsis húsok erőssége, hogy gyorsan el tudod őket készíteni, így a hétvégén több időt tölthetsz pihenéssel, mint a konyhai munkával. Titkuk abban rejlik, hogy nem igényelnek különösebb odafigyelést, csak bedobod őket a tepsibe, majd a sütőbe, és amíg megsülnek, elkészítheted a hozzájuk való köretet is.

16 fortély a tökéletes húshoz

Nézegess képeket!

Elolvasom

A következő receptekhez leginkább valamilyen krumplis köret illik, de, ha számolod a kalóriákat, akkor egy adag salátával is tálalhatod a hétvégi menü főfogását.

Egyszerű sajtos hús

Hozzávalók:

  • 20 dkg sajt
  • 8 szelet csirkemell
  • 3 dl tejszín
  • liszt
  • olaj
  • pirospaprika

A hússzeleteket picit klopfold ki. Lisztbe szórj pirospaprikát, és forgasd bele a csirkemelleket. Pici olajon hirtelen süsd meg, majd fektesd őket egy tepsibe. A sajtot reszeld le, szórd meg a tetejét, és locsold rá a tejszínt. A sütéshez használt olajat csorgasd a tetejére, és előmelegített sütőben süsd meg 20 perc alatt.

Görög tepsis hús

Hozzávalók:

  • 70 dkg pulykacomb
  • 70 dkg krumpli
  • 5 dkg vaj
  • 3 evőkanál száraz fehérbor
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 citrom leve
  • 1 teáskanál majoránna
  • bors

A húst mosd meg, majd egy papírtörlő segítségével itasd le, hogy száraz legyen. A megpucolt fokhagymával tűzdeld meg, és tedd egy tűzálló tálba. A citromlevet keverd össze a majoránnával, pici sóval és a megolvasztott vajjal. Ha sima, add hozzá a bort is. Öntsd a pácot a húsra, és előmelegített sütőben pirítsd meg. Időnként locsold meg a saját szaftjával, nehogy kiszáradjon.

Szerb tepsis hús

Hozzávalók:

  • 40 dkg darált sertésdagadó
  • 3 dkg vaj
  • 2 dl tejföl
  • 1 fej vöröshagyma
  • fél csokor petrezselyem
  • késhegynyi csípős pirospaprika
  • bors

A húst a felaprított vöröshagymával és petrezselyemmel, valamint a felsorolt fűszerekkel ízlésed szerint dolgozd össze. Egy tűzálló tálat vajazz ki, és egyenletesen simítsd bele a masszát. Locsold a tetejére a tejfölt, és előmelegített sütőben süsd készre.

A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?

Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.

További részletek: feminaklub.hu/

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. november 27. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

Birsalmás tepsis hús

Hozzávalók:

  • 1 kg sertéscomb
  • 10 dkg vaj
  • 3 birsalma
  • bors

A húst sózd, borsozd ízlésed szerint, és fektesd a tepsibe. Fólia alatt párold meg, majd rakd köré a meghámozott, nagyobb darabokra vágott almát. Fűszerezd, és tegyél vajdarabokat a tetejére. Pici vízzel öntsd fel, és addig süsd, míg a hús megpirul, az alma, pedig puhává válik.

OLVASD EL EZT IS!

fasirt1
  • magyaros
  • húsételek

Könnyű fasírtok

Ezt is szeretjük