Gyors tepsishús-receptek hétvégére
Hogy ne legyen egyhangú a hétvége, újítsd meg repertoárod a következő ízletes és gyorsan elkészülő tepsishús-receptekkel!
A számtalan módon variálható tepsis húsok erőssége, hogy gyorsan el tudod őket készíteni, így a hétvégén több időt tölthetsz pihenéssel, mint a konyhai munkával. Titkuk abban rejlik, hogy nem igényelnek különösebb odafigyelést, csak bedobod őket a tepsibe, majd a sütőbe, és amíg megsülnek, elkészítheted a hozzájuk való köretet is.
A következő receptekhez leginkább valamilyen krumplis köret illik, de, ha számolod a kalóriákat, akkor egy adag salátával is tálalhatod a hétvégi menü főfogását.
Egyszerű sajtos hús
Hozzávalók:
- 20 dkg sajt
- 8 szelet csirkemell
- 3 dl tejszín
- liszt
- olaj
- só
- pirospaprika
A hússzeleteket picit klopfold ki. Lisztbe szórj pirospaprikát, és forgasd bele a csirkemelleket. Pici olajon hirtelen süsd meg, majd fektesd őket egy tepsibe. A sajtot reszeld le, szórd meg a tetejét, és locsold rá a tejszínt. A sütéshez használt olajat csorgasd a tetejére, és előmelegített sütőben süsd meg 20 perc alatt.
Görög tepsis hús
Hozzávalók:
- 70 dkg pulykacomb
- 70 dkg krumpli
- 5 dkg vaj
- 3 evőkanál száraz fehérbor
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 citrom leve
- 1 teáskanál majoránna
- bors
- só
A húst mosd meg, majd egy papírtörlő segítségével itasd le, hogy száraz legyen. A megpucolt fokhagymával tűzdeld meg, és tedd egy tűzálló tálba. A citromlevet keverd össze a majoránnával, pici sóval és a megolvasztott vajjal. Ha sima, add hozzá a bort is. Öntsd a pácot a húsra, és előmelegített sütőben pirítsd meg. Időnként locsold meg a saját szaftjával, nehogy kiszáradjon.
Szerb tepsis hús
Hozzávalók:
- 40 dkg darált sertésdagadó
- 3 dkg vaj
- 2 dl tejföl
- 1 fej vöröshagyma
- fél csokor petrezselyem
- késhegynyi csípős pirospaprika
- só
- bors
A húst a felaprított vöröshagymával és petrezselyemmel, valamint a felsorolt fűszerekkel ízlésed szerint dolgozd össze. Egy tűzálló tálat vajazz ki, és egyenletesen simítsd bele a masszát. Locsold a tetejére a tejfölt, és előmelegített sütőben süsd készre.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Birsalmás tepsis hús
Hozzávalók:
- 1 kg sertéscomb
- 10 dkg vaj
- 3 birsalma
- só
- bors
A húst sózd, borsozd ízlésed szerint, és fektesd a tepsibe. Fólia alatt párold meg, majd rakd köré a meghámozott, nagyobb darabokra vágott almát. Fűszerezd, és tegyél vajdarabokat a tetejére. Pici vízzel öntsd fel, és addig süsd, míg a hús megpirul, az alma, pedig puhává válik.
OLVASD EL EZT IS!
- bor
- pácolt hús
Sörben és borban pácolt húsok
- csirke
- húsételek
Göngyölt, töltött csirke receptek
- magyaros
- húsételek