Gyors francia hagymaleves
Ha szereted a hagymát, ezt a levest imádni fogod, jó sok sajttal és két szelet pirítóssal teljes ebéd.
Kánikulában egyáltalán nem mindegy, hogy mennyi ideig kell egy-egy étellel a konyhában foglalatoskodnod, egy egyszerűen összedobható, mégis tápláló leves ilyenkor életmentő lehet.
Mint a legtöbb levest, ezt is feldobhatod valami plusz feltéttel, például pirított baconnel is isteni!
Gyors hagymaleves
Hozzávalók:
- 50 dkg pucolt, felkockázott vöröshagyma
- 1 liter marhahúsleves - kockából is jó
- fél evőkanálnyi kristálycukor
- 20 dkg reszelt trappista sajt
- frissen őrölt bors
- 0,5 dl étolaj
- só
Elkészítés ideje:
35 perc.
Elkészítés menete:
Vedd elő a legszebb közepes méretű levesesfazekad, tégy bele olajat, majd kezdd el pirítani benne a hagymát, a cukor és a bors társaságában, amíg nem karamellizálódik, kevergesd gyakran, hogy le ne égjen!. Ha elérte az ideális állapotot, öntsd fel a húslével, és kis lángon forrald fel az egészet.
Itt tulajdonképp kész is vagy magával a levessel, de úgy lesz az igazi, ha kiporciózod hőálló edényekbe, teszel mindegyikre egy szelet kenyeret, és jó alaposan megszórod őket sajttal, majd ezeket bedugod a sütőbe, és szépen rájuk pirítod a sajtot. Ezután már tényleg csak enned kell.
Gyors vacsorák egy-egy nehéz nap után
Ha hullafáradtan érsz haza a munkából, biztosan nincs kedved órákig főzőcskézni, de pár perc alatt is remek vacsorát dobhatsz össze.
OLVASD EL EZT IS!

- nyár
- leves
Hűsítő görögdinnyeleves

- sárgarépa
- leves
Könnyű zöldségleves

- zöldség
- krumpli