Gyors francia hagymaleves
Tápláló és finom
Ha szereted a hagymát, ezt a levest imádni fogod, jó sok sajttal és két szelet pirítóssal teljes ebéd.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Kánikulában egyáltalán nem mindegy, hogy mennyi ideig kell egy-egy étellel a konyhában foglalatoskodnod, egy egyszerűen összedobható, mégis tápláló leves ilyenkor életmentő lehet.

Mint a legtöbb levest, ezt is feldobhatod valami plusz feltéttel, például pirított baconnel is isteni!

Gyors hagymaleves

Hozzávalók:

  • 50 dkg pucolt, felkockázott vöröshagyma
  • 1 liter marhahúsleves - kockából is jó
  • fél evőkanálnyi kristálycukor
  • 20 dkg reszelt trappista sajt
  • frissen őrölt bors
  • 0,5 dl étolaj

Elkészítés ideje:

35 perc.

Elkészítés menete:

Vedd elő a legszebb közepes méretű levesesfazekad, tégy bele olajat, majd kezdd el pirítani benne a hagymát, a cukor és a bors társaságában, amíg nem karamellizálódik, kevergesd gyakran, hogy le ne égjen!. Ha elérte az ideális állapotot, öntsd fel a húslével, és kis lángon forrald fel az egészet.

Itt tulajdonképp kész is vagy magával a levessel, de úgy lesz az igazi, ha kiporciózod hőálló edényekbe, teszel mindegyikre egy szelet kenyeret, és jó alaposan megszórod őket sajttal, majd ezeket bedugod a sütőbe, és szépen rájuk pirítod a sajtot. Ezután már tényleg csak enned kell.

Gyors vacsorák egy-egy nehéz nap után

Ha hullafáradtan érsz haza a munkából, biztosan nincs kedved órákig főzőcskézni, de pár perc alatt is remek vacsorát dobhatsz össze.

Mentesen sütni-főzni még soha nem volt ennyire egyszerű!

Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.

Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Ezt is szeretjük