Gyors francia hagymaleves
Tápláló és finom
Ha szereted a hagymát, ezt a levest imádni fogod, jó sok sajttal és két szelet pirítóssal teljes ebéd.

Ez is érdekelhet

Azért dolgozom, hogy a Tiliána legyen a vendégek kedvenc szállodája (x)

10 ok, hogy miért Máltán tanulj angolul (x)

Jázmin felépülése az agysérüléséből (x)

Az orvos nem hitt a szemének (x)

beauty and style

15 perc intenzív edzés, amihez csak egy szék kell: lefaragja a kilókat és formálja a testet »

Farmerdivat 2020-ban: a lezser, múltidéző fazonok népszerűbbek, mint valaha »

A kék szín most nemcsak ruhában divatos: így készíts csodás szemsminket vele »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Kánikulában egyáltalán nem mindegy, hogy mennyi ideig kell egy-egy étellel a konyhában foglalatoskodnod, egy egyszerűen összedobható, mégis tápláló leves ilyenkor életmentő lehet.

Mint a legtöbb levest, ezt is feldobhatod valami plusz feltéttel, például pirított baconnel is isteni!

Gyors hagymaleves

Hozzávalók:

  • 50 dkg pucolt, felkockázott vöröshagyma
  • 1 liter marhahúsleves - kockából is jó
  • fél evőkanálnyi kristálycukor
  • 20 dkg reszelt trappista sajt
  • frissen őrölt bors
  • 0,5 dl étolaj

Elkészítés ideje:

35 perc.

Elkészítés menete:

Vedd elő a legszebb közepes méretű levesesfazekad, tégy bele olajat, majd kezdd el pirítani benne a hagymát, a cukor és a bors társaságában, amíg nem karamellizálódik, kevergesd gyakran, hogy le ne égjen!. Ha elérte az ideális állapotot, öntsd fel a húslével, és kis lángon forrald fel az egészet.

Itt tulajdonképp kész is vagy magával a levessel, de úgy lesz az igazi, ha kiporciózod hőálló edényekbe, teszel mindegyikre egy szelet kenyeret, és jó alaposan megszórod őket sajttal, majd ezeket bedugod a sütőbe, és szépen rájuk pirítod a sajtot. Ezután már tényleg csak enned kell.

Gyors vacsorák egy-egy nehéz nap után

Ha hullafáradtan érsz haza a munkából, biztosan nincs kedved órákig főzőcskézni, de pár perc alatt is remek vacsorát dobhatsz össze.

Ezt is szeretjük