Csirkés, duplasajtos rakott tészta, amely gyorsan összedobható, és nagyon finom
A csirkés, sajtos tésztát akár maradék húsból is elkészítheted.
Ha szívesen ennél tésztát, de unod a jól megszokott ízeket, akkor jól jön ez a recept. Egyszerű, mégis fantasztikus, ráadásul hosszú időre eltelít. A legjobb, ha valamilyen csőtésztát használsz hozzá.
A csirkés-sajtos rakott tésztát színesítheted még paradicsommal, paprikával, de akár brokkolival is. A krémes szósz és a tetején lévő nyúlós sajt tovább fokozza az élvezetet.
Csirkés-sajtos rakott tészta
Hozzávalók:
- 40 dkg filézett csirkemell
- 40 dkg tészta
- 10 dkg trappista sajt
- 10 dkg füstölt sajt
- 2 dl tejszín
- 1 vöröshagyma
- 3 evőkanál olaj
- só
- bors
Elkészítés ideje: 40 perc
A csirkemellet mosd meg, töröld szárazra, és vágd csíkokra vagy kisebb darabokra. Hevíts olajat, dobd rá az aprított vöröshagymát. Ha megpirul, mehet rá a hús, és fehéredésig kevergesd. Sózd, borsozd, és tégy hozzá fél deci vizet, majd lefedve párold körülbelül tíz percig. Öntsd rá a tejszínt, és szórd meg a kétféle reszelt sajt felével. Kevergesd addig, amíg a sajtok el nem olvadnak teljesen, majd húzd le a tűzről.
A tésztát bő, forró vízben főzd fogkeményre körülbelül nyolc-tíz perc alatt. Ha kész, öblítsd át hideg vízzel. Egy tűzálló tálat kenj ki olajjal, és rendezd el benne a tésztát. Öntsd rá a tejszínes húst, és sózd, borsozd ízlés szerint. Szórd meg a tetejét a maradék sajttal. Előmelegített sütőben süsd meg 180 fokon körülbelül 20 perc alatt. Ha a sajt elkezd pirulni, kiveheted a sütőből.