Csirkés, duplasajtos rakott tészta, amely gyorsan összedobható, és nagyon finom

A csirkés, sajtos tésztát akár maradék húsból is elkészítheted.

Csirkés, duplasajtos rakott tészta, amely gyorsan összedobható, és nagyon finom
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha szívesen ennél tésztát, de unod a jól megszokott ízeket, akkor jól jön ez a recept. Egyszerű, mégis fantasztikus, ráadásul hosszú időre eltelít. A legjobb, ha valamilyen csőtésztát használsz hozzá.

A csirkés-sajtos rakott tésztát színesítheted még paradicsommal, paprikával, de akár brokkolival is. A krémes szósz és a tetején lévő nyúlós sajt tovább fokozza az élvezetet. 

Csirkés-sajtos rakott tészta

Hozzávalók:

  • 40 dkg filézett csirkemell
  • 40 dkg tészta
  • 10 dkg trappista sajt
  • 10 dkg füstölt sajt
  • 2 dl tejszín
  • 1 vöröshagyma
  • 3 evőkanál olaj
  • bors

Elkészítés ideje: 40 perc

A csirkemellet mosd meg, töröld szárazra, és vágd csíkokra vagy kisebb darabokra. Hevíts olajat, dobd rá az aprított  vöröshagymát. Ha megpirul, mehet rá a hús, és fehéredésig kevergesd. Sózd, borsozd, és tégy hozzá fél deci vizet, majd lefedve párold körülbelül tíz percig. Öntsd rá a tejszínt, és szórd meg a kétféle reszelt sajt felével. Kevergesd addig, amíg a sajtok el nem olvadnak teljesen, majd húzd le a tűzről.

A tésztát bő, forró vízben főzd fogkeményre körülbelül nyolc-tíz perc alatt. Ha kész, öblítsd át hideg vízzel. Egy tűzálló tálat kenj ki olajjal, és  rendezd el benne a tésztát. Öntsd rá a tejszínes húst, és sózd, borsozd ízlés szerint. Szórd meg a tetejét a maradék sajttal. Előmelegített sütőben süsd meg 180 fokon körülbelül 20 perc alatt. Ha a sajt elkezd pirulni, kiveheted a sütőből. 

Ezt is szeretjük