Cseresznyés tejes pite a nagyi bevált receptje szerint - Pont olyan lesz, mint gyermekkorodban
A cseresznyés tejes pite tésztája olyan lágy, hogy akár kanállal is eheted.
Az elnevezés kicsit megtévesztő lehet, mert a cseresznyés tejes pite leginkább a légies piskótára emlékeztet. Tökéletes nyárköszöntő desszert, amely akkor az igazi, ha a közepe rezgős.
Nagyanyáink imádták, most ismét nagyon népszerű. Pikk-pakk összedobod, a sütési idő viszont kicsit hosszabb. Tálaláskor hintsd meg porcukorral, vagy kínáld fagyival.
Cseresznyés tejes pite
Hozzávalók:
- 30 dkg cseresznye
- 15 dkg finomliszt
- 8 dkg cukor
- 5 dl tej
- 4 tojás
- 1 csomag vaníliás cukor
- csipet só
Elkészítés ideje: 50 perc
A tojásokat üsd egy tálba, keverd el a tejjel, a vaníliás cukorral és a cukorral, majd rakd hozzá a lisztet és a sót. Ne lepődj meg, a massza nem lesz túl sűrű, az állaga leginkább a palacsintára emlékeztet.
Vajjal kenj ki, és liszttel szórj meg egy piteformát vagy kisebb tepsit. Egyengesd bele a tésztát, és rakd rá a megmosott, kimagozott cseresznyét. Told előmelegített sütőbe, és 160 fokon süsd meg a tejes pitét 40 perc alatt. Ha a teteje túlságosan gyorsan pirulna, takard le sütőpapírral vagy alufóliával.