Cseresznyés tejes pite a nagyi bevált receptje szerint - Pont olyan lesz, mint gyermekkorodban

A cseresznyés tejes pite tésztája olyan lágy, hogy akár kanállal is eheted.

Cseresznyés tejes pite
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az elnevezés kicsit megtévesztő lehet, mert a cseresznyés tejes pite leginkább a légies piskótára emlékeztet. Tökéletes nyárköszöntő desszert, amely akkor az igazi, ha a közepe rezgős.

Nagyanyáink imádták, most ismét nagyon népszerű. Pikk-pakk összedobod, a sütési idő viszont kicsit hosszabb. Tálaláskor hintsd meg porcukorral, vagy kínáld fagyival.

Cseresznyés tejes pite

Hozzávalók:

  • 30 dkg cseresznye
  • 15 dkg finomliszt
  • 8 dkg cukor
  • 5 dl tej
  • 4 tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • csipet só

Elkészítés ideje: 50 perc

A tojásokat üsd egy tálba, keverd el a tejjel, a vaníliás cukorral és a cukorral, majd rakd hozzá a lisztet és a sót. Ne lepődj meg, a massza nem lesz túl sűrű, az állaga leginkább a palacsintára emlékeztet.

Vajjal kenj ki, és liszttel szórj meg egy piteformát vagy kisebb tepsit. Egyengesd bele a tésztát, és rakd rá a megmosott, kimagozott cseresznyét. Told előmelegített sütőbe, és 160 fokon süsd meg a tejes pitét 40 perc alatt. Ha a teteje túlságosan gyorsan pirulna, takard le sütőpapírral vagy alufóliával.   

Ezt is szeretjük