Omlós citromos gyümölcskenyér bögrével mérve - Ettől a máztól lesz igazán ellenállhatatlan
Ha nem vágysz túl édes sütire, akkor a citromos gyümölcskenyér pont ideális.

Valami fantasztikus, ahogy a citrom aromája átjárja az egyszerű kevert tésztát. Nyáron még ütősebb, ha a sütibe kerülő gyümölcs is savanykás egy kicsit, így akár meggyel, ribizlivel, málnával, áfonyával is készítheted. A joghurttól nagyon puha lesz a süti.
A citromos gyümölcskenyér vendégváró desszertnek ugyanolyan tökéletes, mint egy bögre ital mellé napindítónak. Csupán tíz perc, amíg összekevered a hozzávalókat, ám a sütési idő kicsit hosszadalmas.

Citromos gyümölcskenyér
Hozzávalók:
- 2 bögre liszt
- 1,5 bögre gyümölcs
- 1 bögre cukor
- 1 bögre joghurt
- fél bögre olaj
- 3 tojás
- 1 citrom
- 1 csomag vaníliás cukor
- fél csomag sütőpor
- csipet só
A sziruphoz
- 10 dkg porcukor
- 2 kávéskanál citromlé
Elkészítés ideje: 1 óra 10 perc
Egy tálban jól keverd össze a tojást a kétféle cukorral, az olajjal, a joghurttal, a citrom reszelt héjával, valamint a frissen facsart levével. Fokozatosan forgasd hozzá a sütőporral, sóval vegyített lisztet. Ha a massza sima, rakd kivajazott, kilisztezett őzgerinc- vagy kenyérformába, és szórd meg gyümölccsel.
Told 170 fokra előmelegített sütőbe, és süsd meg körülbelül 50 perc alatt. Ekkor végezz tűpróbát. Ha a sütibe szúrt kést vagy tűt üresen húzod ki, elkészült. Amikor teljesen kihűl, készítsd el a tetejére a mázat. Egy kanállal keverd simára a cukrot és a citromlevet, majd folyasd a sütire. Várd meg, amíg megszilárdul, és már kínálhatod is. A tetejét díszítheted citromhéjjal vagy citromkarikákkal.