Omlós citromos gyümölcskenyér bögrével mérve - Ettől a máztól lesz igazán ellenállhatatlan
Ha nem vágysz túl édes sütire, akkor a citromos gyümölcskenyér pont ideális.
Valami fantasztikus, ahogy a citrom aromája átjárja az egyszerű kevert tésztát. Nyáron még ütősebb, ha a sütibe kerülő gyümölcs is savanykás egy kicsit, így akár meggyel, ribizlivel, málnával, áfonyával is készítheted. A joghurttól nagyon puha lesz a süti.
A citromos gyümölcskenyér vendégváró desszertnek ugyanolyan tökéletes, mint egy bögre ital mellé napindítónak. Csupán tíz perc, amíg összekevered a hozzávalókat, ám a sütési idő kicsit hosszadalmas.
Citromos gyümölcskenyér
Hozzávalók:
- 2 bögre liszt
- 1,5 bögre gyümölcs
- 1 bögre cukor
- 1 bögre joghurt
- fél bögre olaj
- 3 tojás
- 1 citrom
- 1 csomag vaníliás cukor
- fél csomag sütőpor
- csipet só
A sziruphoz
- 10 dkg porcukor
- 2 kávéskanál citromlé
Elkészítés ideje: 1 óra 10 perc
Egy tálban jól keverd össze a tojást a kétféle cukorral, az olajjal, a joghurttal, a citrom reszelt héjával, valamint a frissen facsart levével. Fokozatosan forgasd hozzá a sütőporral, sóval vegyített lisztet. Ha a massza sima, rakd kivajazott, kilisztezett őzgerinc- vagy kenyérformába, és szórd meg gyümölccsel.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Told 170 fokra előmelegített sütőbe, és süsd meg körülbelül 50 perc alatt. Ekkor végezz tűpróbát. Ha a sütibe szúrt kést vagy tűt üresen húzod ki, elkészült. Amikor teljesen kihűl, készítsd el a tetejére a mázat. Egy kanállal keverd simára a cukrot és a citromlevet, majd folyasd a sütire. Várd meg, amíg megszilárdul, és már kínálhatod is. A tetejét díszítheted citromhéjjal vagy citromkarikákkal.