Omlós citromos gyümölcskenyér bögrével mérve - Ettől a máztól lesz igazán ellenállhatatlan
Ha nem vágysz túl édes sütire, akkor a citromos gyümölcskenyér pont ideális.

citromos-gyumolcskenyer-recept
Ez is érdekelhet

Azért dolgozom, hogy a Tiliána legyen a vendégek kedvenc szállodája (x)

10 ok, hogy miért Máltán tanulj angolul (x)

Jázmin felépülése az agysérüléséből (x)

Az orvos nem hitt a szemének (x)

beauty and style

Instant tésztából műköröm: nagyon bizarr, de működik »

Az év legfontosabb esküvői trendjei: 3 változás, aminek biztosan örülni fogsz »

Emma Stone arcát a felismerhetetlenségig retusálták a Louis Vuitton reklámjában: eltüntették a 31 éves színésznő vonásait »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Valami fantasztikus, ahogy a citrom aromája átjárja az egyszerű kevert tésztát. Nyáron még ütősebb, ha a sütibe kerülő gyümölcs is savanykás egy kicsit, így akár meggyel, ribizlivel, málnával, áfonyával is készítheted. A joghurttól nagyon puha lesz a süti. 

A citromos gyümölcskenyér vendégváró desszertnek ugyanolyan tökéletes, mint egy bögre ital mellé napindítónak. Csupán tíz perc, amíg összekevered a hozzávalókat, ám a sütési idő kicsit hosszadalmas. 

Citromos gyümölcskenyér

Hozzávalók:

  • 2 bögre liszt
  • 1,5 bögre gyümölcs
  • 1 bögre cukor
  • 1 bögre joghurt
  • fél bögre olaj
  • 3 tojás
  • 1 citrom
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • fél csomag sütőpor
  • csipet só

A sziruphoz

  • 10 dkg porcukor
  • 2 kávéskanál citromlé

Elkészítés ideje: 1 óra 10 perc

Egy tálban jól keverd össze a tojást a kétféle cukorral, az olajjal, a joghurttal, a citrom reszelt héjával, valamint a frissen facsart levével. Fokozatosan forgasd hozzá a sütőporral, sóval vegyített lisztet. Ha a massza sima, rakd kivajazott, kilisztezett őzgerinc- vagy kenyérformába, és szórd meg gyümölccsel.

Told 170 fokra előmelegített sütőbe, és süsd meg körülbelül 50 perc alatt. Ekkor végezz tűpróbát. Ha a sütibe szúrt kést vagy tűt üresen húzod ki, elkészült. Amikor teljesen kihűl, készítsd el a tetejére a mázat.  Egy kanállal keverd simára a cukrot és a citromlevet, majd folyasd a sütire. Várd meg, amíg megszilárdul, és már kínálhatod is. A tetejét díszítheted citromhéjjal vagy citromkarikákkal. 

Ezt is szeretjük