20 perces friss paradicsomleves
Csak semmi konzerv!
A paradicsomleves igazi klasszikus, amit nem tudsz elrontani, csak isteni finomra készíteni.
- Ismét összefogtak a Fressnapf vásárlói: közel 12 millió Ft adomány a Kutyák Határok Nélkül Alapítványnak (x)
- Korábbi évadkezdéssel és bővebb műfaji kínálattal nyit a Margitszigeti Szabadtéri Színház (x)
- Színésznőként ismertük meg, most mesekönyvet illusztrál - A karantén alatt Korponay Zsófi ezzel foglalkozik

- Ő Zoltán Erika 23 éves lánya: a gyönyörű Zoé le sem tagadhatná az anyját
- KRESZ-tábla-kvíz: tudod, melyik a várakozni tilos tábla? Teszteld tudásodat!
- Dér Heni gyönyörű menyasszony volt: különleges ruhában ment férjhez
- Villámkvíz a magyar földrajzból: általános iskolában tudni kellett a válaszokat
- 10 kép Észak-Koreából, amiért kitiltást kapott a fotós – Ezt az arcát senki nem láthatja az országnak
Friss alapanyagból főzve is gyorsan elkészül, és az íze semmihez sem fogható, ha figyelmesen vásárolsz, akkor bármikor találhatsz igazi, jó ízű paradicsomot, bazsalikomból pedig a legjobb, ha termesztesz az otthonodban, hogy mindig legyen friss belőle.
Reszelt parmezánnal isteni finom lesz, tálaláskor add hozzá!
Bazsalikomos paradicsomleves
Hozzávalók:
- 70 dkg paradicsom hámozva
- 3 dl zöldségalaplé - kockából is jó
- 1 kis fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- néhány dkg zeller - ízlés szerint
- 4 levél friss bazsalikom
- só, frissen őrölt bors
Elkészítés ideje:
20 perc.
Elkészítés menete:
A paradicsomokat kockázd fel - előtte forró vizes öblítéssel meg is hámozhatod, vagy a főzés legvégén át kell passzíroznod őket, hogy a leves teljesen homogén legyen -, majd tedd egy kicsit félre. A hagymát kockázd fel, vékony olajon dinszteld üvegesre, add hozzá a zellert, egészen apróra vágva. Amikor ezzel megvagy, add hozzájuk a feldarabolt paradicsomot is, sózd meg ízlésed szerint, majd fedd le, és főzd tíz percig.

Mentesen sütni-főzni még soha nem volt ennyire egyszerű!
Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.
Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban!
Promóció
Amikor ez letelt, egy botmixerrel pépesítsd az egészet, reszeld bele a fokhagymát, add hozzájuk a zöldséglevet, és forrald fel még egyszer az egészet.
Amikor ezzel kész vagy, vágd egészen apróra a bazsalikomot, és keverd bele. A friss bazsalikom illata és íze így lesz benne a legjobb.
Tavaszi levesek a jó időre
Könnyed finomságok, amiket egyszerűen összedobhatsz, végre friss alapanyagokból.
OLVASD EL EZT IS!

- tészta
- krumpli
Így készül a házi krumplinudli

- sajt
- spenót
Spenótos lasagne egyszerűen és gyorsan

- zöldborsó
- petrezselyem