20 perces friss paradicsomleves
Csak semmi konzerv!
A paradicsomleves igazi klasszikus, amit nem tudsz elrontani, csak isteni finomra készíteni.
- Szuper könnyű hidratálók: pótolják az elvesztett nedvességet, és ragyogóvá teszik a bőrt – Árakkal, lelőhelyekkel »
- A Stranger Things 20 éves színésznőjét így nem láthattad a sorozatban: Sadie Sink dögös, nőies ruhákra váltott »
- Az 52 éves Naomi Campbell piszkosul szexi, pedig csak a lábát villantja meg: ez lesz az őszi divat »

- Gesztesi Károly 3 gyereke a címlapon: Panka, Dávid és Márkó sosem volt látható így együtt
- Mi Kanada fővárosa? 10 kérdéses kvíz a világ országairól, amit illik tudni
- Hajdú Pétert kirakták a Szigeten az RTL VIP-ból: Sebestyén Balázs kotyogta ki
- 5 kérdés, ami megmutatja, mennyire intelligens valaki - Hány igen válaszod lett?
- Ha erről a telefonszámról hívnak, tilos felvenni! Így dolgoznak a csalók az OTP nevében
Friss alapanyagból főzve is gyorsan elkészül, és az íze semmihez sem fogható, ha figyelmesen vásárolsz, akkor bármikor találhatsz igazi, jó ízű paradicsomot, bazsalikomból pedig a legjobb, ha termesztesz az otthonodban, hogy mindig legyen friss belőle.
Reszelt parmezánnal isteni finom lesz, tálaláskor add hozzá!
Bazsalikomos paradicsomleves
Hozzávalók:
- 70 dkg paradicsom hámozva
- 3 dl zöldségalaplé - kockából is jó
- 1 kis fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- néhány dkg zeller - ízlés szerint
- 4 levél friss bazsalikom
- só, frissen őrölt bors
Elkészítés ideje:
20 perc.
Elkészítés menete:
A paradicsomokat kockázd fel - előtte forró vizes öblítéssel meg is hámozhatod, vagy a főzés legvégén át kell passzíroznod őket, hogy a leves teljesen homogén legyen -, majd tedd egy kicsit félre. A hagymát kockázd fel, vékony olajon dinszteld üvegesre, add hozzá a zellert, egészen apróra vágva. Amikor ezzel megvagy, add hozzájuk a feldarabolt paradicsomot is, sózd meg ízlésed szerint, majd fedd le, és főzd tíz percig.
Amikor ez letelt, egy botmixerrel pépesítsd az egészet, reszeld bele a fokhagymát, add hozzájuk a zöldséglevet, és forrald fel még egyszer az egészet.
Amikor ezzel kész vagy, vágd egészen apróra a bazsalikomot, és keverd bele. A friss bazsalikom illata és íze így lesz benne a legjobb.
Tavaszi levesek a jó időre
Könnyed finomságok, amiket egyszerűen összedobhatsz, végre friss alapanyagokból.
OLVASD EL EZT IS!

- tészta
- krumpli
Így készül a házi krumplinudli

- sajt
- spenót
Spenótos lasagne egyszerűen és gyorsan

- zöldborsó
- petrezselyem