Isteni pekándiós pite
Ha igazi amerikai édességre vágysz, akkor ezt a süteményt kell elkészítened!
A vajjal, cukorral, zsíros tejszínnel és juharsziruppal készülő édesség nehezen összeegyeztethető bármilyen diétával, viszont az íze megéri azt a plusz 20 perc mozgást a konditeremben, ez biztos.
Ha nincs kéznél pekándió, akkor helyettesítsd mogyoróval, mandulával, dióval, vagy ami éppen van!
Pekándiós pite
Hozzávalók:
A tésztához:
- 40 dkg liszt
- 20 dkg vaj
- 15 dkg barna cukor
- 4 banán
- 3 tojás
- 75 ml juharszirup
- 1 fél csomag sütőpor
Az öntethez:
- 10 dkg porcukor
- 1 dl juharszirup
- 1 dl zsíros tejszín
- 5 dkg vaj
- 6 felezett pekándió
Elkészítés ideje:
70 perc.
Elkészítés menete:
A tészta hozzávalóiból keverd simára a vajat a cukorral, karikázd bele a banánt, üsd melléjük a tojásokat, keverd hozzájuk a juharszirupot, majd az egészhez szitáld hozzá a sütőport és a lisztet. Kézzel dolgozd össze, majd egy kivajazott kuglóf formában egyengesd el a masszát. 170 fokra előmelegített sütőben süsd készre 45 perc alatt.
Az öntethez a cukrot olvaszd meg kis lángon - vagy gőz felett -, majd add hozzá az öntet többi hozzávalóját a pekándión kívül, és kevergesd addig, amíg egyenletes, barna masszát nem kapsz. Ha elkészült a sütemény, borítsd ki a formából, a tetején simítsd szét a karamellöntetet, és szórd meg a felezett pekándiókkal.
Különböző nemzetek, különböző ételek
A magyar konyha világszerte ismert, de ezt még jó néhány nemzet elmondhatja magáról. Jellegzetes fogások a világ minden tájáról, itt, a képgalériában:
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció
OLVASD EL EZT IS!
- alma
- gluténmentes
Isteni gluténmentes almás desszert
- cukor
- piskóta
Mennyei karamellmáz
- csoki
- édességek