Isteni pekándiós pite

Ahogy az amerikaiak csinálják

Ha igazi amerikai édességre vágysz, akkor ezt a süteményt kell elkészítened!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A vajjal, cukorral, zsíros tejszínnel és juharsziruppal készülő édesség nehezen összeegyeztethető bármilyen diétával, viszont az íze megéri azt a plusz 20 perc mozgást a konditeremben, ez biztos.

Ha nincs kéznél pekándió, akkor helyettesítsd mogyoróval, mandulával, dióval, vagy ami éppen van!

Pekándiós pite

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 40 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 15 dkg barna cukor
  • 4 banán
  • 3 tojás
  • 75 ml juharszirup
  • 1 fél csomag sütőpor

Az öntethez:

  • 10 dkg porcukor
  • 1 dl juharszirup
  • 1 dl zsíros tejszín
  • 5 dkg vaj
  • 6 felezett pekándió

Elkészítés ideje:

70 perc.

Elkészítés menete:

A tészta hozzávalóiból keverd simára a vajat a cukorral, karikázd bele a banánt, üsd melléjük a tojásokat, keverd hozzájuk a juharszirupot, majd az egészhez szitáld hozzá a sütőport és a lisztet. Kézzel dolgozd össze, majd egy kivajazott kuglóf formában egyengesd el a masszát. 170 fokra előmelegített sütőben süsd készre 45 perc alatt.

Az öntethez a cukrot olvaszd meg kis lángon - vagy gőz felett -, majd add hozzá az öntet többi hozzávalóját a pekándión kívül, és kevergesd addig, amíg egyenletes, barna masszát nem kapsz. Ha elkészült a sütemény, borítsd ki a formából, a tetején simítsd szét a karamellöntetet, és szórd meg a felezett pekándiókkal. 

Ha tetszett a recept, akkor kapcsolj a TV Paprikára hétfőnként, délután ötkor, ahol Amerika legjobb süteményei várnak rád.

Különböző nemzetek, különböző ételek

A magyar konyha világszerte ismert, de ezt még jó néhány nemzet elmondhatja magáról. Jellegzetes fogások a világ minden tájáról, itt, a képgalériában:

A tökéletes házi gyros receptje

Nézegess képeket!

Elolvasom

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük