Isteni gluténmentes almás desszert
Tavaszváró sütemény
Ha lisztérzékeny vagy, vagy valaki az a környezetedben, akkor sem kell lemondanod a finom sütikről.

Ez is érdekelhet

Legyen mindannyiunk szívügye a fejlődés! (x)

Téli álomesküvő a Rosinante Fogadóban*** (x)

Mit diktál a téli kabáttrend 2018-ban? A stylist tippjei (x)

Hogyan segíts, ha bedugult a pici orra? Az orröblítés aranyszabályai (x)

10 hely, amiről álmodoznak a magyarok - Idén csupán egy európai város került fel a listára. (x)

beauty and style

Körömlakk a hűtőben: tényleg tartósabb fedést ad, ha hidegben tárolod? Kipróbáltuk »

Fiatalító, natúr smink 5 perc alatt, macera nélkül: profi sminkes mutatja meg az alapokat »

6 téli öltözék, amivel nem lehet hibázni: alapdarabok stílusosan »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ne ijedj meg a receptben található hajdinaliszttől, manapság már nagyon könnyen beszerezhető, ezer helyen lehet kapni, és nem sokkal drágább, mint a normál liszt.

A tésztába és a sütemény tetejére is tehetsz apróra tört diót, mogyorót, mandulát, amit csak szeretsz, és egy kis mazsolát is akár.

Gluténmentes almás süti

Hozzávalók:

  • 25 dkg szobahőmérsékletű vaj
  • 25 dkg cukor
  • 25 dkg hajdinaliszt
  • 25 dkg mandulaliszt
  • 6 tojás
  • 2 alma
  • 1 rúd vanília
  • 20 dkg barackdzsem
  • 1 púpozott evőkanálnyi porcukor
  • 1 csipet só

Elkészítés ideje:

70 perc.

Elkészítés menete:

A tojásokat válaszd ketté, az almákat reszeld le, a hozzávalókat mérd ki. Ha ezeken a dolgokon már túl is vagy, akkor végy elő egy szép, szimpatikus tálat, és keverd benne simára a vajat a cukorral. Ha ezt sikerült elérni, add hozzá a tojások sárgáját, keverd el benne, majd jöhetnek a lisztek is, a reszelt alma háromnegyedével és a vaníliával együtt.

A fehérjéket verd kemény habbá a csipet sóval, majd óvatosan, hogy ne törjön, keverd a többi hozzávalóhoz. Egy sütőformát vajazz ki, majd szépen egyengesd el benne a masszát, és 180 fokra előmelegített sütőben nagyjából 50 perc alatt süsd készre. Ha elkészült, vedd ki, várd meg, amíg kihűl, majd vágd középen félbe, a maradék reszelt almát keverd el a lekvárral, és töltsd meg vele a sütit, a tetejét pedig tálaláskor szórd meg porcukorral.

Klasszikus fogások a magyar konyha remekei közül

A legjobb desszertek természetesen magyarok, készítsd el őket gluténmentes verziókban is, kísérletezz bátran, nagy baj nem történhet!

Ezt is szeretjük