A tökéletes bolognai spagetti receptje
Az örök klasszikus tésztát számtalan feltéttel tálalhatod, így könnyen és gyorsan készíthetsz változatos vacsorát mindennap.
Ma már tele vannak a polcok készen kapható, üvegbe zárt szószokkal. Ezek azonban többnyire tartósítószereket tartalmaznak, és valljuk be, az ízük sem az igazi.
A bolognai tészta az egyik legegyszerűbb húsos étel, az alapokat pedig már úgy bolondítod meg fűszerekkel, ahogy neked tetszik.
Bolognai szósz
Hozzávalók:
- 40 dkg sovány, darált marhahús
- 15 dkg paradicsompüré
- 4 evőkanál olaj
- 2 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál cukor
- bazsalikom
- oregánó
- őrölt bors
- só
A hagymát vágd apróra, és fonnyaszd meg egy kevés olajon. Ezután add hozzá a darált húst, és pirítsd őket együtt.
Mikor a hús már kifehéredett, öntsd rá a paradicsompürét, és ízesítsd sóval, borssal, oregánóval, bazsalikommal, az összezúzott fokhagymával és egy kevés cukorral. Párold puhára, közben, ha kell, időnként önts alá egy kevés vizet.
Citromos-zöldfűszeres tésztaszósz
Hozzávalók:
- 1 kis dobozos főzőtejszín
- 250 gramm pirított mandula
- 1 csokor tárkony
- 1 lime leve
- metélőhagyma
A tárkonyt és a metélőhagymát vágd apróra, majd tedd fel főni a tejszínben. Csavard bele a lime levét, ha már kezd besűrűsödni, add hozzá a pirított mandulát is.
Gyömbéres-halas tészta
Hozzávalók:
- 3-4 centis friss gyömbér
- tenger gyümölcse - mirelit
- 2-3 evőkanál olívaolaj
- 2 deci tejszín
- 1 lime
- negyed fej vöröshagyma
- pár levél bazsalikom
- só
A hagymát vágd nagyon apróra, és pirítsd meg egy kevés olajon. Add hozzá a tenger gyümölcsét, majd reszeld rá a gyömbért, és öntsd fel a tejszínnel. Főzd addig, amíg be nem sűrűsödik, ekkor dobj rá néhány levél bazsalikomot, és csavard rá a citrom levét.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Esterházy-szósz
Hozzávalók:
- 2 kisebb répa
- 2 kisebb fehérrépa
- 1 evőkanál olaj
- 1 vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 csokor zöldpetrezselyem
- 1 evőkanál mustár
- 1-2 kockacukor
- 1-2 evőkanál tejszín
- 1-2 dl húsleves
- 1 teáskanál liszt
- fél citrom leve
- só
- bors
- babérlevél
A hagymát vágd nagyon apróra, és kevés olajon pirítsd meg. Ezután add hozzá az apróra vágott fokhagymát, valamint a felkarikázott sárga- és fehérrépát. Öntsd fel egy kevés húslevessel, sózd, borsozd, és szórd bele a babérlevelet is. Párold 10 percig, majd ízesítsd a mustárral és a citrom levével. Kóstold meg, ha túl savanyúnak találod, szükség szerint adj hozzá egy vagy két kockacukrot. Ezután szedegesd ki a babérleveleket, keverd ki a tejszínt a liszttel, és sűrítsd be vele a mártást. Ha felforrt, szórd meg az apróra vágott zöldpetrezselyemmel.
OLVASD EL EZT IS!
- spagetti
- tészta
Az eredeti carbonara spagetti receptje
- tészta
- tejszín