A tökéletes bolognai spagetti receptje
Az örök klasszikus tésztát számtalan feltéttel tálalhatod, így könnyen és gyorsan készíthetsz változatos vacsorát mindennap.

Ez is érdekelhet

Fürdőzés még nem volt ilyen izgalmas: Élvezd a nyarat Bükfürdőn! (x)

Operagála - egy romantikus este Vittorio Grigolo sztártenorral (x)

Debrecenben beindult a Nyár! Trópusi kalandok az Aquaticumban (x)

beauty and style

Újra hódít a falatnyi bandeau top: mutatjuk, itthon melyik darabokra csaphatsz le »

Haslapító smoothie puffadás és zsírpárna ellen: ezt idd tízóraira, ha fogyni szeretnél »

10 évet letagadhatsz ezekkel az elegáns frizurákkal: így hozd ki a maximumot a rövid fazonból »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ma már tele vannak a polcok készen kapható, üvegbe zárt szószokkal. Ezek azonban többnyire tartósítószereket tartalmaznak, és valljuk be, az ízük sem az igazi.

A bolognai tészta az egyik legegyszerűbb húsos étel, az alapokat pedig már úgy bolondítod meg fűszerekkel, ahogy neked tetszik.

Bolognai szósz

Hozzávalók:

  • 40 dkg sovány, darált marhahús
  • 15 dkg paradicsompüré
  • 4 evőkanál olaj
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál cukor
  • bazsalikom
  • oregánó
  • őrölt bors

A hagymát vágd apróra, és fonnyaszd meg egy kevés olajon. Ezután add hozzá a darált húst, és pirítsd őket együtt.

Mikor a hús már kifehéredett, öntsd rá a paradicsompürét, és ízesítsd sóval, borssal, oregánóval, bazsalikommal, az összezúzott fokhagymával és egy kevés cukorral. Párold puhára, közben, ha kell, időnként önts alá egy kevés vizet.

Citromos-zöldfűszeres tésztaszósz

Hozzávalók:

  • 1 kis dobozos főzőtejszín
  • 250 gramm pirított mandula
  • 1 csokor tárkony
  • 1 lime leve
  • metélőhagyma

A tárkonyt és a metélőhagymát vágd apróra, majd tedd fel főni a tejszínben. Csavard bele a lime levét, ha már kezd besűrűsödni, add hozzá a pirított mandulát is.

Gyömbéres-halas tészta

Hozzávalók:

  • 3-4 centis friss gyömbér
  • tenger gyümölcse - mirelit
  • 2-3 evőkanál olívaolaj
  • 2 deci tejszín
  • 1 lime
  • negyed fej vöröshagyma
  • pár levél bazsalikom

A hagymát vágd nagyon apróra, és pirítsd meg egy kevés olajon. Add hozzá a tenger gyümölcsét, majd reszeld rá a gyömbért, és öntsd fel a tejszínnel. Főzd addig, amíg be nem sűrűsödik, ekkor dobj rá néhány levél bazsalikomot, és csavard rá a citrom levét.

Esterházy-szósz

Hozzávalók:

  • 2 kisebb répa
  • 2 kisebb fehérrépa
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor zöldpetrezselyem
  • 1 evőkanál mustár
  • 1-2 kockacukor
  • 1-2 evőkanál tejszín
  • 1-2 dl húsleves
  • 1 teáskanál liszt
  • fél citrom leve
  • bors
  • babérlevél

A hagymát vágd nagyon apróra, és kevés olajon pirítsd meg. Ezután add hozzá az apróra vágott fokhagymát, valamint a felkarikázott sárga- és fehérrépát. Öntsd fel egy kevés húslevessel, sózd, borsozd, és szórd bele a babérlevelet is. Párold 10 percig, majd ízesítsd a mustárral és a citrom levével. Kóstold meg, ha túl savanyúnak találod, szükség szerint adj hozzá egy vagy két kockacukrot. Ezután szedegesd ki a babérleveleket, keverd ki a tejszínt a liszttel, és sűrítsd be vele a mártást. Ha felforrt, szórd meg az apróra vágott zöldpetrezselyemmel.

OLVASD EL EZT IS!

Ezt is szeretjük