A tökéletes bolognai spagetti receptje

Az örök klasszikus tésztát számtalan feltéttel tálalhatod, így könnyen és gyorsan készíthetsz változatos vacsorát mindennap.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ma már tele vannak a polcok készen kapható, üvegbe zárt szószokkal. Ezek azonban többnyire tartósítószereket tartalmaznak, és valljuk be, az ízük sem az igazi.

13 tésztafőzési fortély

Nézegess képeket!

Elolvasom

A bolognai tészta az egyik legegyszerűbb húsos étel, az alapokat pedig már úgy bolondítod meg fűszerekkel, ahogy neked tetszik.

Bolognai szósz

Hozzávalók:

  • 40 dkg sovány, darált marhahús
  • 15 dkg paradicsompüré
  • 4 evőkanál olaj
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál cukor
  • bazsalikom
  • oregánó
  • őrölt bors

A hagymát vágd apróra, és fonnyaszd meg egy kevés olajon. Ezután add hozzá a darált húst, és pirítsd őket együtt.

Mikor a hús már kifehéredett, öntsd rá a paradicsompürét, és ízesítsd sóval, borssal, oregánóval, bazsalikommal, az összezúzott fokhagymával és egy kevés cukorral. Párold puhára, közben, ha kell, időnként önts alá egy kevés vizet.

Citromos-zöldfűszeres tésztaszósz

Hozzávalók:

  • 1 kis dobozos főzőtejszín
  • 250 gramm pirított mandula
  • 1 csokor tárkony
  • 1 lime leve
  • metélőhagyma

A tárkonyt és a metélőhagymát vágd apróra, majd tedd fel főni a tejszínben. Csavard bele a lime levét, ha már kezd besűrűsödni, add hozzá a pirított mandulát is.

Gyömbéres-halas tészta

Hozzávalók:

  • 3-4 centis friss gyömbér
  • tenger gyümölcse - mirelit
  • 2-3 evőkanál olívaolaj
  • 2 deci tejszín
  • 1 lime
  • negyed fej vöröshagyma
  • pár levél bazsalikom

A hagymát vágd nagyon apróra, és pirítsd meg egy kevés olajon. Add hozzá a tenger gyümölcsét, majd reszeld rá a gyömbért, és öntsd fel a tejszínnel. Főzd addig, amíg be nem sűrűsödik, ekkor dobj rá néhány levél bazsalikomot, és csavard rá a citrom levét.

A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?

Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.

További részletek: feminaklub.hu/

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. november 27. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

Esterházy-szósz

Hozzávalók:

  • 2 kisebb répa
  • 2 kisebb fehérrépa
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor zöldpetrezselyem
  • 1 evőkanál mustár
  • 1-2 kockacukor
  • 1-2 evőkanál tejszín
  • 1-2 dl húsleves
  • 1 teáskanál liszt
  • fél citrom leve
  • bors
  • babérlevél

A hagymát vágd nagyon apróra, és kevés olajon pirítsd meg. Ezután add hozzá az apróra vágott fokhagymát, valamint a felkarikázott sárga- és fehérrépát. Öntsd fel egy kevés húslevessel, sózd, borsozd, és szórd bele a babérlevelet is. Párold 10 percig, majd ízesítsd a mustárral és a citrom levével. Kóstold meg, ha túl savanyúnak találod, szükség szerint adj hozzá egy vagy két kockacukrot. Ezután szedegesd ki a babérleveleket, keverd ki a tejszínt a liszttel, és sűrítsd be vele a mártást. Ha felforrt, szórd meg az apróra vágott zöldpetrezselyemmel.

OLVASD EL EZT IS!

Ezt is szeretjük