Képeken a 7 legerősebb rákellenes tavaszi zöldség

Ezeket fogyaszd!

Finomak, számtalan módon felhasználhatók, és még a rákmegelőzésben is segítenek.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

Egyre gyakoribbak a daganatos megbetegedések, ezért fontos, hogy tisztában légy a megelőzés szabályaival, többek között azzal, hogy mit érdemes enned. Kezdd például antioxidánsban gazdag zöldségekkel és gyümölcsökkel! Túl azon, hogy egészségesek, számtalan módon elkészítheted őket, így legalább az étrended sem válik egyhangúvá.

A keresztesvirágzatú zöldségek, mint amilyen a brokkoli is, rendkívül gazdagok szulforafánban és indo-3-karbinolban, amelyek megállítják a káros sejtek elszaporodását.

A spárga az egyik legjobb antioxidáns, ráadásul a benne lévő histones nevű anyag mérsékli a nemkívánatos sejtek növekedését.

A retek nemcsak antioxidáns-tartalma miatt segít a rák megelőzésében, hanem az anyagcserét is serkenti, ami feltétele a szervezet egészséges működésének.

A borsó ötvözi a gazdag antioxidáns-tartalmat a magas C-vitamin-mennyiséggel, ami köztudottan rákmegelőző hatású.

A póréhagymában található kvercetin nevű antioxidáns anyag meggátolja a daganatos sejtek növekedését.

A spenótban számos szabadgyökellenes vegyület található.

A paradicsom klorogénsav-tartalma csökkenti a rákkeltő anyagok hatását, míg a likopin a betegség kialakulásának az esélyét minimalizálja.

Kerüld el őket!

Szeretnéd tudni, hogy melyek azok a mindennapos dolgok az életedben, amelyek elősegíthetik a rák kialakulását? Akkor kattintsd végig képeinket!

A rák 8 legkomolyabb rizikófaktora

Nézegess képeket!

Elolvasom

Ehhez a cikkhez ajánljuk

Ezt is szeretjük