Így fut fel biztosan az élesztő - Kerüld el a leggyakoribb hibákat!
Az élesztő a kelt tészták lelke, feltéve, hogy sikerül felfuttatni.
Összesen 122 találat.
Az élesztő a kelt tészták lelke, feltéve, hogy sikerül felfuttatni.
A vajas-sajtos kiflik ízre hasonlítanak egy egyszerű sajtos szendvicsre, de sokkal foszlósabbak és krémesebbek annál.
A bodag, vagyis a cigánykenyér szerény hozzávalókból készül, és viszonylag hamar az asztalon lehet.
A kelt tésztába csavart virslis tekercs tökéletes vendégváró falat, a gyerekek pedig az iskolába is magukkal vihetik.
Ezek a foszlós kakaós kiflik vidámak és abbahagyhatatlanul finomak.
A szilvalekváros kifli klasszikus kelt tésztából készül, puha és foszlós.
A vajdasági sós csiga foszlós élesztős tésztából készül, mégsem kell külön keleszteni.
Nincs farsang szalagos fánk nélkül! Ezzel a recepttel neked is tökéletes lesz.
A kelt tésztából készülő, hajtogatott vajas pogácsa puha és foszlós: a legtökéletesebb reggeli.
A rugelach foszlós kelt tésztából készül, és sokféle tölteléket használhatsz hozzá. Mogyorókrémmel megkenve is ellenállhatatlan.
Próbálj ki sokféle fánkot a farsangi időszakban! A bugne, vagyis a lyoni fánk tésztájába szörp kerül, ettől olyan különleges.
Adj egy csavart a régi kakaós csigának, és tegyél a töltelékébe narancslekvárt! A végeredmény magáért beszél majd.
A foszlós csokis kiflik kelt tésztából készülnek, és gazdag, csokis tölteléket rejtenek.
Ezzel a módszerrel dagasztás nélkül is ropogós héjú, foszlós parasztkenyeret készíthetsz.
A cigány kenyér, vagyis a punya vajas tésztából készül, és szeletelés helyett kézzel szokták törni.
A lekváros rácsos rúd ropogtatását egyszerűen lehetetlen abbahagyni.
A sok-sok vajjal rétegzett sajtos croissant otthon is elkészíthető - és abbahagyhatatlan.
Nem kell péknek lenned ahhoz, hogy magad is isteni finom házi rozskenyeret süss.
A puha kelt tésztából készült, házi kakaós kalács otthon készítve a legfinomabb.
A hagyományos kelt tésztából készült mákos tekercs eteti magát, annyira finom.
Otthon is tudsz tökéletes, puha kefires lángost készíteni, ami bőven felveszi a versenyt a Balaton-partival.
A pihe-puha lekváros kifli mindig jólesik reggelire vagy uzsonnára.
Még finomabb a puha, foszlós lekváros bukta, ha házi készítésű vaníliasodóval tálalod.
A nápolyi sokak szerint a legfinomabb pizza. Otthon is elkészítheted, ha néhány alapszabályt figyelembe veszel.
A frissen sült házi bagett a legfinomabb alapanyag reggelire, tízóraira.
Az élesztőgomba-allergiára több jel is utalhat a szervezet működésében.
A sörkifli tésztája kívül puha, belül pedig nagyon finom, foszlós.
Az alábbi puha túrós pogácsa élesztővel, de különösebb dagasztás és kelesztés nélkül készül, ezért viszonylag hamar az asztalra kerülhet.
A következőkben lépésről lépésre mutatjuk meg neked a kelt tészta alapreceptjét, amelynek segítségével te is mennyei péksüteményeket készíthetsz.
A kakaós csíkokkal díszített márványos kuglóf most a hagyományos módszerrel, kelt tésztából készül.