Ropogós héjú rozskenyér házilag: ezzel a módszerrel nem is olyan bonyolult

Nem kell péknek lenned ahhoz, hogy magad is isteni finom házi rozskenyeret süss.

Házi rozskenyér
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A házi rozskenyér héja ropogós, a belseje foszlós, az illata pedig ellenállhatatlan. Ezt a változatot különösebben dagasztani nem is kell, csak jól összekeverni, utána pedig egy éjszakát keleszteni. Célszerű este összeállítani, és másnap reggelire vagy ebédre kisütni.

Házi rozskenyér

Hozzávalók 2 darabhoz

  • 25 dkg fehér liszt
  • 25 dkg rozsliszt
  • 4.5 dl langyos víz
  • 2 teáskanál
  • 1 dkg élesztő
  • 0.5 teáskanál cukor
Recept idők

Elkészítés:

Az élesztőt futtasd fel egy deci langyos, cukros vízben. Közben a kétféle lisztet szitáld össze, sózd meg, dolgozd bele a felfuttatott élesztőt, majd fokozatosan a többi vizet is addig, amíg jól kezelhető, ruganyos tésztát kapsz. Ha már összeállt, nem kell kidagasztani, csak takard le, és keleszd 12 órát. A pihentetési idő leteltével kavard egyszer át, majd keleszd további egy órát. A sütőt melegítsd elő 220 fokra. A megkelt tésztát oszd két bucira, lisztezd meg a felszínüket, és told őket a forró sütőbe 30-35 percre. Ha az aljukat megkopogtatva kongó hangot hallasz, készen vannak.

Ha egy gazdag, marhahúsos leves mellé kínálod, nem is lesz szükség második fogásra.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük