Foszlós virslis tekercs kelt tésztába csavarva: olcsó, mégis isteni

A kelt tésztába csavart virslis tekercs tökéletes vendégváró falat, a gyerekek pedig az iskolába is magukkal vihetik.

Kelt tésztás virslis tekercs
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A virslis tekercseket puha kelt tésztából is elkészítheted, ami így jó lesz uzsonnára vagy vacsorára is. Ha a sütőbe egy tál vizet helyezel, nem fognak kiszáradni sem. A lisztet szitáld át, hogy a tészta levegősebb és könnyebb legyen.

Kelt tésztás virslis tekercs

Hozzávalók 32 darabhoz

  • 50 dkg liszt
  • 8 pár virsli
  • 2.5 dl tej
  • 2.5 dkg élesztő
  • 1 dl olaj
  • 0.5 evőkanál
  • 0.5 evőkanál cukor
  • 1 tojás a kenéshez
Recept idők

Elkészítés:

A tejet langyosítsd meg, add hozzá a cukrot, morzsold bele az élesztőt, és tíz perc alatt futtasd fel. A lisztet közben szitáld át, sózd meg. Add hozzá az olajat és az élesztős tejet, és dolgozd össze. Amikor már sima, és az edény falától elválik, takard le, és letakarva meleg helyen keleszd a duplájára.

A pihentetés után a tésztát nyújtsd ki, és vágd másfél-két centi vastag csíkokra. A virsliket felezd el, tekerd bele őket a tésztacsíkokba, és helyezd el őket egymás mellett egy sütőpapírral kibélelt tepsiben. Takard le, és keleszd újabb húsz percig.

Közben a sütő aljába helyezz egy tálca vizet, és a készüléket melegítsd elő 180 fokra. A tekercsek tetejét kend meg felvert tojással, és told a tepsit a sütőbe 20 percre.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük