Így készíthetsz otthon ropogós bagettet: az illata már sütés közben belengi a lakást

A frissen sült házi bagett a legfinomabb alapanyag reggelire, tízóraira.

bagett
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha szeretsz otthon sütni, mindenképpen próbáld ki az illatos, ropogós házi bagettet is. Ne lepődj meg: a profik a nyers tésztát kelesztés előtt többször jó erősen a deszkához csapkodják, hogy ezzel is lazítsák. Ha van bagettsütő formád, abban készítsd, ha nincs, egy konyharuha is megteszi támasztéknak.

Bagett házilag

Hozzávalók 3 darabhoz

  • 25 dkg liszt
  • 25 dkg rétesliszt
  • 3.5 dl langyos víz
  • 2.5 dkg élesztő
  • 2 teáskanál
  • 1 teáskanál cukor
Recept idők

Elkészítés:

A langyos vizet keverd el a cukorral, morzsold bele az élesztőt, és futtasd fel. A kétféle lisztet szitáld egy tálba, sózd meg, keverd el az élesztős tejjel, és jól dolgozd össze. A tésztát néhányszor csapd erőteljesen a deszkához, ez ugyanis segít fellazítani. Ezután oszd három egyenlő részre, és letakarva keleszd egy óra alatt a duplájára. A pihentetési idő leteltével sodorj belőlük rudakat, és fektesd őket bagettsütő formába. Ha ilyened nincs, egy sütőpapírral kibélelt tepsi is megteszi, de ez esetben összesodort konyharuhát tegyél a darabok közé támasztéknak. Újra takard le, és keleszd őket további fél órát. 

Hogy a bagettek kívül ropogósak, belül pedig foszlósak legyenek, a sütőt a lehető legmelegebb fokozatra állítsd be. Egy tűzálló tálat tölts meg vízzel, és helyezd a sütő aljába. Amikor a víz felforrt, vagdosd be a bagettek tetejét, és told őket a sütőbe nagyjából húsz percre, amíg ropogósra pirulnak.

Kenyeret is süthetsz házilag: ebbe a változatba teljes kiőrlésű liszt és zabpehely is kerül.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük