Régimódi, foszlós kakaós csiga naranccsal: így még finomabb lesz
Adj egy csavart a régi kakaós csigának, és tegyél a töltelékébe narancslekvárt! A végeredmény magáért beszél majd.

kakaos narancsos csiga
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A hagyományos kakaós csiga narancslekvárral megbolondítva talán még finomabb, mint az eredeti változat. Ezekkel az arányokkal készítve a tészta is megfelelően puha és foszlós lesz. Kelt tészta összeállításakor ügyelj arra, hogy minden hozzávaló szoba-hőmérsékletű legyen, ezért felhasználás előtt legalább egy órával vedd ki őket a hűtőből!

Kakaós csiga narancslekvárral

Hozzávalók 4 személyre

A tésztához

  • 40 dkg liszt
  • 4 dkg vaj
  • 2.5 dkg élesztő
  • 2 dl tej
  • 1 tojássárgája
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 csipet

A töltelékhez

  • 12 dkg narancslekvár
  • 10 dkg vaj
  • 8 dkg cukrozatlan kakaópor
  • 2.5 evőkanál porcukor

A tetejére

  • 2 tojássárgája
  • 2 dl habtejszín
  • 1 evőkanál kristálycukor
Recept idők

Elkészítés:

A tejet langyosítsd meg, add hozzá a cukrot, morzsold bele az élesztőt, és futtasd fel. Közben a lisztet szitáld át. Sózd meg, add hozzá a tojássárgákat, a felkockázott, puha vajat, végül az élesztős tejet, és először fakanállal, utána kézzel dolgozd jól össze. Letakarva keleszd egy óra alatt a duplájára.

Amíg a tészta pihen, állítsd össze a tölteléket. Olvaszd fel a vajat, majd keverd hozzá a kakaót, a porcukrot, végül a narancslekvárt. Tedd félre kihűlni.

A megkelt tésztát lisztezett deszkán nyújtsd ki téglalap alakúra. Kend meg a töltelékkel úgy, hogy az egyik hosszú oldalától egy három-négy centi széles sávot hagyj üresen, így nem fog kifolyni a töltelék. Tekerd fel, vágj belőle darabokat, és az így kapott csigákat helyezd el egy sütőpapírral kibélelt tepsiben. Kend meg a tetejüket tojássárgával, a tepsit takard le, és így pihentesd további fél órát.

A sütőt közben melegítsd elő 200 fokra. Told a tepsit a sütőbe. 25 perc múlva vedd ki, és mérsékeld a hőmérsékletet 150 fokra. A csigák tetejét kend meg meleg tejszínnel, szórd meg kristálycukorral, tedd vissza a sütőbe, és így süsd még további tíz percig.

A sós kelt tészta is isteni: a régimódi burgonyafánk mindenkinek ízlik majd.

Szakácskönyv egy kis extrával!

Mentes Anyu legújabb könyvét azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

Most AJÁNDÉK üvegpalack és vászontáska is jár a könyv mellé!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük