Foszlós kiflik kakaós kelt tésztából: uzsonnára, reggelire tökéletesek

Ezek a foszlós kakaós kiflik vidámak és abbahagyhatatlanul finomak.

kakaos kifli
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A kakaós kiflik kétféle tésztából készülnek, amelyeket egymásra kell rétegezni, így adják ki a jópofa mintát. Ha jól összelapogatod őket, sütés közben sem esnek szét. 

Kakaós kifli

Hozzávalók 32 darabhoz

A tésztához:

  • 35 dkg liszt
  • 3 evőkanál cukor + 1 teáskanál az élesztőhöz
  • 2.5 dkg élesztő
  • 1.5 dl tej
  • 1 dl olaj
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 1 csipet
Recept idők

Elkészítés:

A tejet langyosítsd meg. Adj hozzá egy teáskanál cukrot, morzsold bele az élesztőt, és futtasd fel.

A lisztet szitáld egy tálba. Sózd meg, majd add hozzá a maradék cukrot, az olajat és az élesztős tejet. Dolgozd alaposan össze, és kétharmad-egyharmad arányban oszd ketté. A kisebbik részhez keverd hozzá a kakaóport is. Letakarva keleszd őket meleg helyen egy óra alatt a duplájukra.

A kelesztési idő leteltével a sima tésztaadagot oszd négy cipóra. Az egyiket nyújtsd ki, majd halmozz bele adagokat a kakaós részből, és sodrófával lapogasd össze, hogy foltos legyen. Vágd nyolc cikkre, tekerd fel, és helyezd el sütőpapírral kibélelt tepsiben. Ugyanezt ismételd meg a többi adaggal is. A megformázott kifliket újra takard le, és keleszd további 20 percig. Ezután told 200 fokos sütőbe 20-25 percre, amíg aranyszínűre sülnek.

 

Ha van egy kis időd, a franciák híres, foszlós kiflijét, a croissant-t is elkészítheted otthon.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük