Sós csiga vajdasági recept alapján: krémes, vajas töltelék kerül bele

A vajdasági sós csiga foszlós élesztős tésztából készül, mégsem kell külön keleszteni.

vajdasagi sos csiga
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Sósan is elkészítheted a puha csigákat. Vajdasági recept alapján töltsd meg őket lágy, vajas töltelékkel, szórd meg reszelt sajttal, és úgy told a sütőbe. Ez a változat tartalmaz ugyan élesztőt, mégsem igényel kelesztést.

Vajdasági sós csiga

Hozzávalók 4 személyre

A tésztához:

  • 40 dkg liszt
  • 2.5 dl tej
  • 2.5 dkg élesztő
  • 1 teáskanál
  • 1 teáskanál cukor
  • 0.5 dl olaj

A töltelékhez:

  • 12.5 dkg vaj
  • 2 tojássárgája
  • 2 teáskanál

A tetejére:

  • 10 dkg reszelt sajt
  • 1 tojás
Recept idők

Elkészítés:

A tejet langyosítsd meg, keverd el a cukorral, majd morzsold bele az élesztőt, és tíz perc alatt futtasd fel. Közben a lisztet szitáld át, add hozzá a sót, az olajat és az élesztős tejet, jól dolgozd össze, és oszd négy cipóra.

 

A töltelékhez a vajat keverd habosra a tojássárgákkal és a sóval. A tésztacipókat lisztezett deszkán egyenként nyújtsd ki. Kend meg a töltelékkel, tekerd fel, mint a bejglit, és szeld csigákra. Oszd el őket sütőpapírral kibélelt tepsiben. A tetejüket kend meg felvert tojással, szórd meg sajttal, és 200 fokos sütőben nagyjából fél óra alatt süsd őket pirosra.

Sajtkrémmel is megtöltheted a sós csigákat, így hamar kész a laktató uzsonna.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük