Foszlós mogyorókrémes rugelach: puha kelt tésztából készülnek a kis kiflik
A rugelach foszlós kelt tésztából készül, és sokféle tölteléket használhatsz hozzá. Mogyorókrémmel megkenve is ellenállhatatlan.

- Segítenek, ha pár nappal késleltetnéd a hajmosást, felfrissítik a frizurát: kíméletesebb szárazsamponok árakkal »
- A magyar plus size modell nem csak fehérneműben mutatja meg alakját: Sirokai Diána imádja a merész ruhákat »
- Mintha Cindy Crawfordot látnánk a retró fotókon, de nem ő az: az ikonikus smink is rásegít a kísérteties hasonlóságra »

- Szabó Zsófi überszexi bőrruhában: a Glamour-gála legdögösebb sztárja volt
- Lilu is megszólalt a Glamour-gála botrányos celeb résztvevőiről: meglepő, mit írt róluk
- Villámgyors KRESZ-teszt: megelőzhetsz egy balra kanyarodó gépkocsit, ha ezt a táblát látod?
- Hogyan jó: jeggyűrű vagy jegygyűrű? 8 összetett magyar szó, amiről sokan azt hiszik, hogy jól írják, pedig nem
- 100-an sem lakják a magyar falut, pedig mesébe illik: 8 parányi település, ahol elrepül a hétvége
A rugelach nevű kis kiflik mogyorókrémmel megkenve egyszerűen abbahagyhatatlanok. A vajas kelt tészta akkor lesz az igazi, ha minden hozzávalója szoba-hőmérsékletű, ezért időben vedd ki őket a hűtőből. Mint minden élesztős sütit, ezt is kétszer kell keleszteni: egyszer begyúrás után, egyszer pedig akkor, amikor már megformáztad őket.
Mogyorókrémes rugelach
Hozzávalók 24 darabhoz
- 50 dkg liszt
- 20 dkg vaj
- 20 dkg mogyorókrém
- 5 dkg porcukor
- 2.5 dkg élesztő
- 2 tojás
- 2 evőkanál tejföl
- 1 dl tej
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csipet só
Elkészítés:
A tejet keverd el a tejföllel, langyosítsd meg, adj hozzá egy kiskanál cukrot, morzsold bele az élesztőt, és tíz perc alatt futtasd fel.
A lisztet szitáld át, és adj hozzá egy csipet sót. A tojásokat válaszd ketté, a sárgáját add a liszthez, a fehérjét tedd félre. Kockázd bele a vajat, add hozzá a maradék porcukrot és a vaníliás cukrot, az élesztős tejet, és jól dolgozd ki. Takard le, és meleg helyen egy óra alatt keleszd a duplájára.
A pihentetési idő leteltével a tésztát szedd négy cipóra. Az egyik darabot lisztezett deszkán nyújtsd ki, kend meg mogyorókrémmel, és tedd féle. Nyújtsd ki a másik lapot is, helyezd a mogyorókrémmel megkent lapra, nyomkodd össze, és vágd 12 cikkre. A cikkek szélesebb felére is tegyél egy-egy kis darab mogyorókrémet, majd tekerd fel őket kifli alakúra. Ugyanezt ismételd meg a másik két adag tésztával.
A kifliket sorakoztasd fel sütőpapírral kibélelt tepsiben, és letakarva keleszd további fél órát. A pihentetési idő végeztével a tetejüket kend meg a kimaradt tojásfehérjével, és 180 fokon 20 perc alatt süsd őket aranyszínűre.
Sós változatban is ellenállhatatlan péksütiket készíthetsz: a sajtos kifli a legfinomabb borkorcsolya.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Még több recept