Zöldséges serpenyős csirke fél óra alatt - Egészséges, és még finom is
A zöldséges serpenyős csirke könnyű, gyors és kalóriaszegény tavaszi étel.
Használd ki, hogy egyre több zöldség közül válogathatsz a piacon. Ha a csirkemellet spárgával, borsóval vagy zöldbabbal sütöd, igazán üdítő ételt kapsz.
A villámfogás tele van ízletes és energiát adó összetevőkkel, így sokáig nem leszel éhes. A zöldséges csirkéből még vacsorára is ehetsz egy bőséges adagot.
Zöldséges serpenyős csirke
Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemellfilé
- 20 dkg zöldbab vagy zöldborsó
- 1 csokor zöldspárga
- 1 kisebb zöldpaprika
- 1 csokor újhagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- olívaolaj
Elkészítés ideje: 30 perc
A csirkemellet mosd meg, majd vágd kisebb kockákra. Szükség esetén a spárga fás részét távolítsd el, és darabold fel. A hagymát aprítsd fel, a paprikát pedig karikázd fel.
Egy nagy serpenyőben hevíts olívaolajat, és dobd rá a hagymát. Süsd egy-két percig, majd tedd rá a húst. Kevergesd fehéredésig, és sózd, borsozd ízlés szerint. Préseld hozzá a fokhagymát, mehet rá a paprika és a zöldbab vagy borsó. Önts alá kevés vizet, és lefedve párold 10-15 percig. Közben többször kevergesd meg. Ha a hús puha, le is veheted a tűzről.