Gyors édesség a hétvégére
A leveles tészta remek alap egy gyors sütihez, csak felpakolod a megfelelő hozzávalókat, és kész is!
A ropogós tésztával kiválóan harmonizál a vaníliapudingon pihenő meggyes szósz, képtelenség pár falat után abbahagyni, tehát jobb, ha kapásból két-három adagot készítesz.
Ha fokozni szeretnéd a fokozhatatlant, tálald egy gombóc vaníliafagyival, és egy percig se gondolj a strandalkatra és egyéb hasonló dolgokra!
Vaníliás-meggyes leveles süti
Hozzávalók:
- 50 dkg leveles tészta
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 3 dl tej
- 80 dkg meggy
- 1 dl meggylé
- 1 púpozott evőkanálnyi kristálycukor
Elkészítés ideje:
45 perc.
Elkészítés menete:
Az első és legfontosabb, amit el kell döntened, hogy nyitott vagy csukott süteményt szeretnél, ha ez megvolt, döntésed szellemében készítsd el! Ha a nyitott változatot választod, akkor egy nagyobb formában szépen terítsd szét a tésztát, a szélein pedig hagyj többet belőle, így lesz szép a végeredmény. Ha pedig batyuzni támadt kedved, akkor a kész batyukat helyezd majd tepsire, és úgy süsd ki őket.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció
No, ha ez eldőlt, készítsd el a pudingot a csomagon leírtaknak megfelelően, majd tedd félre egy kicsit hűlni. A meggyeket magozd ki, ha ez megvan, vágd őket félbe, és úsztasd a meggylében, a legjobb, ha befőttet használsz, akkor ott már adott a lé is. Ha mindezzel kész vagy, nemes egyszerűséggel kend a tésztára a pudingot, egyenletesen oszlasd el rajta a meggyeket, szórd meg a tetejét a cukorral, és told be a sütőbe körülbelül fél órára.
A magyar konyha hagyományos desszertjei
OLVASD EL EZT IS!
- cukor
- eper
Ínycsiklandó vaníliás krémes, eperrel
- muffin
- mák