Gyors édesség a hétvégére

Vaníliás-meggyes leveles süti

A leveles tészta remek alap egy gyors sütihez, csak felpakolod a megfelelő hozzávalókat, és kész is!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A ropogós tésztával kiválóan harmonizál a vaníliapudingon pihenő meggyes szósz, képtelenség pár falat után abbahagyni, tehát jobb, ha kapásból két-három adagot készítesz.

Ha fokozni szeretnéd a fokozhatatlant, tálald egy gombóc vaníliafagyival, és egy percig se gondolj a strandalkatra és egyéb hasonló dolgokra!

Vaníliás-meggyes leveles süti

Hozzávalók:

  • 50 dkg leveles tészta
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 3 dl tej
  • 80 dkg meggy
  • 1 dl meggylé
  • 1 púpozott evőkanálnyi kristálycukor

Elkészítés ideje:

45 perc.

Elkészítés menete:

Az első és legfontosabb, amit el kell döntened, hogy nyitott vagy csukott süteményt szeretnél, ha ez megvolt, döntésed szellemében készítsd el! Ha a nyitott változatot választod, akkor egy nagyobb formában szépen terítsd szét a tésztát, a szélein pedig hagyj többet belőle, így lesz szép a végeredmény. Ha pedig batyuzni támadt kedved, akkor a kész batyukat helyezd majd tepsire, és úgy süsd ki őket.

A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?

Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.

További részletek: feminaklub.hu/

Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. november 27. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

No, ha ez eldőlt, készítsd el a pudingot a csomagon leírtaknak megfelelően, majd tedd félre egy kicsit hűlni. A meggyeket magozd ki, ha ez megvan, vágd őket félbe, és úsztasd a meggylében, a legjobb, ha befőttet használsz, akkor ott már adott a lé is. Ha mindezzel kész vagy, nemes egyszerűséggel kend a tésztára a pudingot, egyenletesen oszlasd el rajta a meggyeket, szórd meg a tetejét a cukorral, és told be a sütőbe körülbelül fél órára.

A magyar konyha hagyományos desszertjei

Receptek képpel! A legfinomabb magyar édességek

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük